polițist din sibiu mituit cu 700 de lei - agentul a denunțat tentativa șoferului

Un polițist din Axente Sever a fost mituit de un șofer din Sângeorz- Băi. Șoferul i-a dat polițistului 700 de lei pentru a-l ajuta în dosarul penal ce se deschisese pe numele lui. Polițistul însă a denunțat totul, iar acum, pe lângă dosarul de la rutieră, șoferul mai are o acuzație- darea de mită.

”În fapt s-a reţinut că, după ce anterior au fost demarate cercetări pentru comiterea unei infracţiuni rutiere, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din oraşul Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa Năsăud, i-a remis agentului constatator al infracţiunii rutiere suma de 700 lei cu titlu de mită, pentru ca poliţistul, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să îl ajute în scopul înlăturării răspunderii penale ce urma a-i fi antrenată în dosarul penal întocmit cu privire la comiterea unei infracţiuni rutiere şi urgentării soluţionării dosarului, sumă ce a fost ulterior predată organelor de urmărire penală de către poliţistul denunţător.
Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 13.05.2019, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, prev. şi ped. de art. 290 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000 iar prin ordonanţa din data de 14.05.2019 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev. şi ped. de art.290 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000.
Prin ordonanţa din data de 14.05.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev. şi ped. de art.290 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000,
La data de 15.05.2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect, urmând a se dispune o măsură preventivă în cauză.
Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu” sunt explicațiile celor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu