FOTO Un meseriaş bun de Compa câştigă mai mulţi bani decât un medic începător

Directorul general al fabricii Compa din Sibiu, Ioan Deac, le-a spus miercuri, elevilor veniţi să se intereseze de învăţământul profesional, la târgul din Piaţa Mare, să studieze într-o clasă de învăţământ dual, că aşa au şansa pe urmă să ajungă buni meseriaşi în această fabrică din industria auto, unde, cei mai buni angajaţi fără studii superioare, iau salarii mai mari decât medicii rezidenţi, chiar şi de 7.000 de lei lunar, net. Un medic începător are o leafă de aproximativ 4.000 de lei.

Compa se laudă că asigură salarii care să nu-i oblige pe sibieni să mai emigreze

Ioan Deac a afirmat pe scena târgului educaţional, că asigură salarii care nu-i obligă pe salariaţi să mai emigreze. „Asigurăm salarii care să nu vă oblige să plecaţi afară din ţară. (…) Şcoala profesională este un domeniu de unde puteţi deveni meseriaşi desăvârşiţi, meseriaşi care pot să câştige şi câştigă şi actualmente, cunosc foarte multe exemple, mult mai mulţi bani decât inginerii sau doctorii. (…) Şcoala profesională este brăţară de aur pentru toţi cei care vor să o urmeze. Nu trebuie să vă sperie şcoala profesională”, a spus directorul Compa Sibiu, Ioan Deac, miercuri, la Târgul ofertelor educaţionale.FOTO Un meseriaş bun de Compa câştigă mai mulţi bani decât un medic începător

Directorul Compa spune că un meseriaş bun ia şi 7.000 de lei lunar în mână

Ioan Deac a spus miercuri, că un meseriaş foarte bun din Compa poate lua şi 7.000 de lei, lunar, în mână, Întrebat cu ce salarii sunt plătiţi meseriaşii în fabrica sibiană, Deac a spus: „1.800 minim şi 6-7.000 lei maxim, eu vorbesc despre angajaţii fără studii superioare.” Cei ce iau salariile cele mai mari, lucrează şi ore suplimentare, zice directorul. În prezent la Compa Sibiu lucrează 2.500 de salariaţi.

„Nu este uşor să găseşti oameni”

Directorul Compa Sibiu recunoaşte că nu este chiar uşor să aibă salariaşi buni. „Nu este uşor să găseşti oameni, dar până acum am reuşit să-i găsim. Noi am crescut în ultimii ani, în ultimii doi ani, am crescut cu aproximativ cu 100-150 de persoane pe an, pe care îi aducem din toată România, în special din Transilvania. Nu e simplu, e greu de ales. Îi aducem, îi pregătim. Eu când am terminat Ingineria nu ştiam mare lucru despre ceea ce înseamnă industria auto. Dar toată lumea învaţă. (…) În general, noi ne mândrim cu şcoala noastră profesională”, a afirmat directorul Deac. Potrivit acestuia, Compa Sibiu are contracte cu clienţi mari, importanţi, numai din străinătate.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică