foto continental: "tot mai mulţi oameni se mută în sibiu ca să muncească aici"

Sibiul a devenit un oraş tot mai atractiv pentru cei din afara judeţului şi chiar şi pentru cei din afara ţării, interesaţi să se mute aici şi să îşi găsească un loc de muncă. O spun şi cei de la compania Continental. Producătorul german anunţă că din acest an, elevii vor avea două clase unde să înveţe meserii la „Independenţa”, iar în următorii ani se vor crea 1.000 de noi locuri de muncă în fabrica de la Sibiu.

„Sibiul este un oraş atractiv”

foto continental: "tot mai mulţi oameni se mută în sibiu ca să muncească aici"

Directorul de resurse umane de la Continental Sibiu, Lăcrămioara Dărăban, spune că tot mai mulţi specialişti din toată ţara, dar şi din străinătate sunt de acord să se mute la noi în oraş. Acum, la Continental Sibiu lucrează 4.500 de oameni. „În acest moment sunt 4.500 de angajaţi, iar această creştere de care vă vorbeam, ne determină să avem o strategie pe de o parte de a investi în şcoli şi de a dezvolta următoarele generaţii de forţă de muncă, dar pe de altă parte strategia noastră presupune relocarea oamenilor către Sibiu, atragerea oamenilor din toată ţara şi nu numai, chiar şi din alte ţări către oraşul Sibiu pentru poziţii şi de management şi de inginer şi de softişti şi de programatori, operatori, tehnicieni, pe linia de producţie, (…) Sibiul fiind un oraş atractiv. Vedem tot mai mulţi oameni dispuşi să se mute la Sibiu”, a explicat directorul de resurse umane de la Continental Sibiu. foto continental: "tot mai mulţi oameni se mută în sibiu ca să muncească aici"

Acum nu sunt joburi libere la Continental, dar vor fi 1.000 de locuri de muncă noi

Dacă în Sibiu se vorbeşte tot mai des despre o criză a forţei de muncă, la Continental în prezent toate posturile sunt ocupate. Însă şi la Continental va mai fi nevoie de 1.000 de angajaţi, pentru că fabrica se extinde. „Da, putem vorbi de un deficit de forţă de muncă la nivelul judeţului Sibiu. La nivel de Continental, în momentul de faţă avem toate poziţiile ocupate, însă, într-adevăr în următorii ani o să mai avem nevoie până la o mie de angajaţi. Este vorba de o extindere. Tocmai avem în construcţie modulul 6 de producţie şi un nou centru de cercetare. Acestea vor genera noi locuri de muncă în următorii ani”, a explicat Lăcrămioara Dărăban. foto continental: "tot mai mulţi oameni se mută în sibiu ca să muncească aici"

50 de noi locuri la „Independenţa” unde elevii să înveţe o meserie şi să primească bani

Compania germană din industria de componente auto din Sibiu a anunţat că va dubla numărul de locuri pentru elevii de clasa a 8-a care vor să urmeze din acest an învăţământul dual şi să înveţe o meserie. „Noi am început anul trecut investiţia masivă în această şcoală duală cu o clasă. Am iniţiat 25 de locuri anul trecut, am avut 70 de aplicaţii pentru 35 de locuri. Este adevărat după o campanie foarte intensă în toate şcolile din judeţul Sibiu. Anul acesta, încurajaţi de succesul de anul trecut, am solicitat şi am obţinut aprobarea pentru două clase, 50 de elevi, jumătate specializarea Electromecanică, jumătate, Electronică, tot la Liceul Independenţa”, a anunţat Lăcrămioara Dărăban. Potrivit acesteia, fiecare elev care este deja la clasa Continental, primeşte o bursă lunară de 500 de lei, are asigurat transport gratis, cazare la internat. Cei mai buni primesc şi o bursă de merit. Ce e important nici copiii de anul trecut, nici cei care vor intra în acest an în aceste clase să înveţe meserii căutate la Continental, nu sunt obligaţi să facă vreun contract cu fabrica, care să-i oblige ca să se angajeze aici după ce termină studiile.

Noile meserii din fabricile auto presupun halat alb şi cunoştinţe de Informatică

Tot mai mulţi copii sunt atraşi de noile meserii dezvoltate de producătorii din industria auto din România şi îşi dau seama că au nevoie de mai multe cunoştinţe decât părinţii lor. „Cred că lucrurile se schimbă încet-încet, tocmai că în meseriile pe care noi le arătăm lor, deja nu mai seamănă cu ceea ce exista. În momentul în care un elev de clasa a 8-a vede că a veni într-o fabrică în halat alb, cum e la fabrica Continental, dar şi la altele, înseamnă să lucrezi, să faci puţină programare, înseamnă să lucrezi pe maşini automate, atunci lucrurile încep să se schimbe. (…) Sunt foarte multe vizite ale elevilor în cadrul fabricii, să vadă ce înseamnă astăzi o fabrică, ce înseamnă un tehnician de electronică şi că această meserie nu mai seamănă cu ceea ce era acum 30-40 de ani”, a arătat Lăcrămioara Dărăban. foto continental: "tot mai mulţi oameni se mută în sibiu ca să muncească aici"

La Sibiu se fabrică piese pentru aproape toate maşinile din Europa

La Continental Sibiu se fabrică componente care ajung aproape în toate maşinile care circulă acum în Europa. „În momentul de faţă, toate maşinile din Europa de pe stradă au un produs făcut la Sibiu”, spune reprezentanta Continental. Cu câteva excepţii, la Sibiu se produc componente pentru toate mărcile. În cadrul târgului educaţional de la Sibiu este expusă o maşină formată din componente fabricate doar în Transilvania, la fabrici de profil. Această maşină nu poate fi folosită în trafic, pentru că în Ardeal nu se fabrică tot ce e necesar pentru ea. foto continental: "tot mai mulţi oameni se mută în sibiu ca să muncească aici"

Târg util pentru elevi şi părinţi în Piaţa Mare

Fabrica aceasta împreună cu altele atât româneşti, cât şi străine, organizează miercuri şi joi, un târg educaţional dedicat elevilor din clasa a 8-a, pentru a-i atrage să urmeze una din clasele de învăţământ dual din Sibiu. Totul se întâmplă în cortul amplasat în Piaţa Mare din Sibiu.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. „apreciez” pozitia voastra cu privire la libertatea de exprimare. nu am folosit injurii, cuvinte sau expresii vulgare. de ce mi-ati sters comentariul? nu reflecta realitatea? trebuie sa ne ascundem dupa deget si sa ne facem ca nu e asa? sa va fie rusine