mâna sfântului luca doctorul crimeei ajunge marţi la sibiu

Pentru prima dată, mâna Sfântului Luca, doctorul Crimeei va ajunge marţi seara la biserica de pe strada Dealului din Sibiu. Enoriaşii sunt aşteptaţi de la ora 17.45 la biserică. Pe urmă va fi oficiată Taina Sfântului Maslu.

Mâna sfântului care a fost un doctor renumit, speranţă pentru bolnavi

Mâna Sfântului Luca, doctorul Crimeei va ajunge marţi seara la biserica de pe strada Dealului din Sibiu. Este pentru prima dată când preotul Cătălin Dumitrean reuşeşte să aducă la biserica din Sibiu, aceste moaşte. „Astăzi (marţi n.r.) la 17.45 aducem mâna Sfântului Luca, doctorul Crimeei, din Grecia. Va fi timp de o săptămâna la Sibiu, va sta la biserica noastră, care este deschisă între orele 08.00 – 20.00. În fiecare seară lvom face taina Sfântului Maslu pentru bolnavi, sfântul fiind vindecători. Mâna Sfântului  o aducem de la Bucureşti, ea fiind adusă din Grecia, în România”, a declarat pentru Ora de Sibiu, preotul Cătălin Dumitrean.

Chirurgul Luca care a salvat mii de ostaşi a ajuns sfânt

Sfântul Luca, Arhiepiscopul Crimeei, a fost un medic genial, chirurg, care a devenit arhiereu şi a murit în 1961. Doctor în medicină și profesor universitar, chirurgul Luca refuza să opereze fără icoana Maicii Domnului pe peretele sălii de operaţie. În 1904 a slujit Crucea Roşie, operând fără salariu, timp de un an de zile. În 1921 a fost hirotonisit ca şi preot. După aceea, bolşevicii l-au arestat. A fost trimis în exil la Cercul Polar de Nord şi în Siberia. A fost chiar premiat pentru o lucrare medicală, cu Premiul Stalin. Toţi banii din premiu i-a împărţit cu copiii orfani de război. Sursa: creştinortodox.ro.

Ultima oră

Comentariul meu