exclusiv mărturia preotului care l-a înmormântat pe pruncul de doar trei zile de la vurpăr

De câteva zile, drama băieţelului care a murit la trei zile de la naştere, la Vurpăr, a trezit un mare interes. Copilul s-a născut marţi, în 7 mai, a murit joi, în 10 mai şi a fost îngropat marţi, în 14 mai, la o săptămână după ce a văzut lumina zilei. Preotul Sergiu Moga, cel ce a oficiat slujba de înmormântare marţi după-amiaza, este unul din sibienii din Vurpăr care au reuşit să transmită consătenilor săi, mesaje de liniştire, după ce unele femei au acuzat-o pe mama copilului, că l-ar fi ucis.

Copilaşul a fost îngropat cu ajutorul unor oameni simpli, care au ajutat familia 

La câteva minute după ce a avut loc înmormântarea copilului, preotul Sergiu Moga ne-a confirmat că în cele din urmă, băieţelul a putut avea parte de slujbă şi cele creştineşti, datorită ajutorului dat de nişte oameni simpli, cu credinţă în Dumnezeu, care au vrut să facă o faptă bună şi au ajutat familia îndoliată. Copilul nu a putut fi îngropat, aşa cum am scris şi marţi, până mama băieţelului nu a reuşit să facă rost de acte de la Medicina Legală, Procuratură, Primărie.

„Lumea vorbeşte… Doamne fereşte! Am citit pe actul de constatare a decesului, că avea afecţiuni grave la plămâni”

Mirat şi el de zvonurile din localitate, că această mamă şi-ar fi ucis copilaşul, ţinându-l într-o pungă de plastic, pe care ar fi atârnat-o într-un pom, părintele din Vurpăr lămureşte lucrurile şi spune că în documentul eliberat de medicii legişti, scrie că pruncul s-a prăpădit în urma unei afecţiuni la plămâni. Oamenii se întreabă însă cum copilaşul a decedat la câteva ore după ce a fost externat din spitalul din Sibiu, având ceva la plămâni şi în spital medicii nu au sesizat această problemă. Reamintim că medicii de la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu au externat copilul, spunând că este „clinic sănătos”. Mai mult, acesta se hrănea exclusiv la sânul mamei sale.

Mama este în stare de şoc… Băieţelul mort este al patrulea copil

Potrivit mărturisirii preotului din Vurpăr, mama îndurerată este în continuare în stare de şoc. Ea mai are trei copii. Acest băieţel era al patrulea prunc la care îi dăduse viaţă. Se pare că mama copilului a trăit un şoc din care nu îşi poate reveni, când a văzut că i-a murit băieţelul. Neştiind ce să-i mai facă, după ce a murit, l-a pus într-o pungă şi l-a agăţat într-un pom. „E tânără. S-a speriat. A intrat într-un şoc şi a pus copilul într-o plasă şi a agăţat-o într-un pom. Ea s-a speriat că era mort copilul, nu a mai ştiut ce să facă”, aşa a auzit că s-au derulat faptele imediat după moartea copilului, părintele din Vurpăr.

„Mama şi la înmormântare avea o privire pierdută. O femeie, o rudă de a ei a leşinat la groapă”

Durerea este fără margini după moartea băieţelului din Vurpăr. Dacă mama copilului este în stare de şoc, o rudă de a ei a leşinat când sicriul cu pruncul a trebuit băgat în groapă. Unii din Vurpăr s-au luat de mama pruncului zilele acestea, acuzând-o că este o criminală, judecând-o fără să existe probe spun anchetatorii care să o încrimineze. Această mamă mai are trei copii de crescut. Oamenii din Vurpăr spun că această familie nu este deloc una înstărită. Nişte oameni de omenie, de bună credinţă, au venit la Sibiu, au cumpărat sicriul şi au ajutat mama să facă rost de acte pentru a-şi putea îngropa copilul.

La Cimitir preotul le-a spus oamenilor să nu mai judece, ci să ajute

Atât sursele judiciare, cât şi Poliţia şi Medicina Legală susţin că acest copil nu are urme de violenţă. Impresionat de durerea celor care suferă după pierderea copilului, preotul Sergiu Moga i-a îndemnat pe oameni să nu mai judece, fără să ştie adevărul, să aibă compasiune pentru durere. Preotul creştin ortodox i-a îndemnat pe oameni să ajute, nu să facă rău. Unii oameni spun că mama copilului le-ar fi reproşat celor care au acuzat-o, că nu a meritat să fie făcută criminală.

Copil sănătos în spital, mort după externare

Deocamdată ancheta nu este finalizată la Vurpăr. Medicii spun că acest copil nu a fost omorât, ci a decedat din cauza unei insuficienţe respiratorii cauzată de o problemă la plămâni. Poate nu întâmplător, biserica ortodoxă din Vurpăr are hramul Sfântului Nicolae, ocrotitorul copiilor… Sursa foto: Primăria Vurpăr.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu