Cei care au o inteligență peste medie se pare că sunt mai puțini dispuși la socializare. Dar și atunci când reușesc să își facă prieteni sunt dispuși să renunțe la ei destul de ușor. Ce alte atribute sociale au inteligenții a scris radiosimplu.ro
Un studiu publicat în „British Journal of Psychology” a demonstrat că interesul scăzut pentru socializare este specific oamenilor foarte inteligenţi.
Dacă eşti o persoană inteligentă, înseamnă că te definesc următoarele caracteristici: socializezi mai puţin decât alte persoane şi ai stări de anxietate, gândindu-te dacă acest lucru este normal, sănătos şi acceptabil.
Psihologii au descoperit că există o legătură între interacţiunea socială frecventă şi satisfacţia redusă a unei vieţi împlinite.
Ei au realizat studii în care au fost incluşi adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, constatând că persoanele care au trăit în zone mai dens populate au raportat niveluri scăzute de fericire, iar acest lucru este valabil atunci când oamenii socializează frecvent.
Studiul dezvoltă ideea conform căreia indivizii mai inteligenţi se adaptează mai uşor provocărilor vieţii moderne şi sunt mai dispuşi să-şi părăsească grupul larg de prieteni, focusându-se pe propriile obiective.
Oamenii inteligenţi preferă să socializeze mai puţin, deoarece ei nu au nevoie de acel sentiment de apartenenţă tribală şi sunt capabili să îşi găsească singuri sensul vieţii. De fapt, ei sunt cei care atunci când trebuie să aleagă între apartenenţa la un grup şi urmarea propriei căi, sunt dispuşi să se încreadă în propriile forţe.
Din acest motiv, oamenii care locuiesc în oraşe mai mici sunt mai puţin fericiţi decât ceilalţi. Acest lucru ar putea avea legătură cu mai mulţi factori, printre care cercurile mai mici de prieteni, conexiunile mai intime şi încercarea de a-i impresiona pe cei din jur.
De asemenea, într-un oraş mai mic se pune accentul pe cine sunteţi şi modul în care vă conectaţi cu alţii, în defavoarea adevăratelor valori ale vieţii. Oamenii inteligenţi ocolesc în mare măsură acest lucru în favoarea propriilor preocupări.