VIDEO - Start-ul Summit-ului s-a dat în Muzeul în Aer Liber. Iohannis ”Am adus Europa acasă, la Sibiu„

SUMMIT-ul șefilor de stat și guvern care are loc la Sibiu în a doua parte a zilei este precedat de SUMMIT-ul Partidului Popular European. La discuții participă Președintele României, Klaus Iohannis, Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și candidatul PPE la Președinția Comisiei Europene, Manfred Weber.

În deschiderea discuțiilor Klaus Iohannis a declarat că nu este întâmplător aleasă ziua de 9 mai pentru SUMMIT-ul UE, fiind Ziua Europei.

Președintele României a vorbit în linii mari despre însemnătatea adunării care are loc la Sibiu. ”vom discuta despre ce înseamnă pentru noi valori comune și ce trebuie să facem pentru a duce acest proiect de succes înainte pentru siguranța și bunăstarea cetățenilor noștri. Liderii PPE au jucat un rol important în clădirea uniunii și au înțeles că locul țărilor eliberate de comunism este în Uniune. Liderii de astăzi au avut de gestionat provocări majore cu acre Uniunea s-a confruntat î ultima perioadă. Viziunea lor a jucat un rol decisiv în vremuri foarte dificile”

Faptul că acest SUMMIT se organizează în România, la Sibiu, este un moment istoric. ”Momentul este istoric pentru România, că la 30 de ani de la căderea comunismului am adus europa acasă. Aici, în România, șefii de stat și guvern care se întâlnesc în cadrul PPE vor avea o contribuție majoră la discuțiile de la reuniunea informală de mai târziu. Sibiul este un oraș profund european, locul cel mai potrivit pentru a găzdui o dezbatere la cel mai înalt nivel pentru viitorul Europei”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Ultima oră

Comentariul meu