VIDEO - Peste 1.000 de sibieni în Piața Mare la Summit - Toată lumea e mândră: „Este cea mai importantă zi a Sibiului”

Peste 1.000 de sibieni au fost prezenți, joi, în Piața Mare din Sibiu. S-au adunat cu mic, cu mare, să îi vadă pe cei mai puternici oameni ai Europei și, totodată, dintr-un spirit civic, au vrut să ia parte la un eveniment istoric pentru toată România.

Cei mai mulți dintre ei sunt din Sibiu și din localitățile din județ, însă câțiva au venit chiar din Sebeș și Alba Iulia. „Am venit la Sibiu pentru viitorul european și de de mândrie că există un asemenea eveniment în timpul vieții noastre”, spune o sibiancă.

Oamenii au scandat „Europa”, au aplaudat și s-au bucurat că îi au în față pe șefii statelor europene. „Suntem bucuroși fiindcă la noi s-a întâmplat ceva atât de unic. Cel mai mult mi-a plăcut de Angela Merkel și de Președintele Franței, Macron. Și, bineînțeles, de Donald”, spune o altă sibiancă. VIDEO - Peste 1.000 de sibieni în Piața Mare la Summit - Toată lumea e mândră: „Este cea mai importantă zi a Sibiului”

Un bărbat a venit de la Rășinari fiindcă și-a dorit să ia parte la evenimentul istoric. Acesta a venit îmbrăcat într-un costum tradițional românesc. „Aceasta este cea mai importantă zi a Europei. (…) Așa mi-a plăcut de mic să port costum popular. Tot timpul mă îmbrac așa la evenimente”, spune sibianul. VIDEO - Peste 1.000 de sibieni în Piața Mare la Summit - Toată lumea e mândră: „Este cea mai importantă zi a Sibiului”

Toți cei prezenți s-au bucurat de eveniment și au menționat că organizarea este foarte bună. În același timp, oamenii au avut și un mesaj către liderii europeni. „Mesajul meu pentru liderii europeni e să țină la valorile europene, să le distribuie mai departe. Am venit aici pentru Europa, să dispară hoția și corupția. Hoții și tâlharii să dispară. Vrem oameni competenți, cinstiți”, spune un sibian.

Ultima oră

Comentariul meu