video foto - președintele franței aclamat în piața mare. macron a salutat mulțimea

Președintele Franție, Emmanuel Macron a ajuns la Sibiu cu puțin timp înainte de începerea discuțiilor din cadrul SUMMIT-ului. Macron a fost aplaudat de sibienii prezenți în Piața Mare, iar acesta le-a răspuns cu un salut.

Mai departe de aceste lucruri însă, pe covorul roșu de la Sibiu Emmanuel Macron a vorbit despre cele trei puncte pe care Franța le vrea discutate la Sibiu. ”Ce trebuie să facem este să vorbim despre Europa, despre proiectele comune. În mai puțin de 15 zile vom avea alegeri europene. Va trebui să votăm dacă vrem să construim împreună dacă vrem să îmbunătățim sau să distrugem Europa prin pozițiile naționaliste. Astăzi vom vorbi despre viitor și despre proiectele pe care trebuie să le apărăm. Văd trei puncte importante: climatul- trebuie sa reușim să obținem un angajament cu 0 emisii carbon, protecția frontierelor Europei- trebuie să apărăm zona Schengen și să ne luptăm pentru un model de creștere al Europei din punt de vedere economic și social”

video foto - președintele franței aclamat în piața mare. macron a salutat mulțimea video foto - președintele franței aclamat în piața mare. macron a salutat mulțimea video foto - președintele franței aclamat în piața mare. macron a salutat mulțimea

Macron a vorbit și despre situația Iranului. ”Franța va apăra acordul nuclear pe care l-am negociat cu Iranul, trebuie să urmărim activitatea balistica a  Iranului, trebuie sa apărăm acest acord din 2015 și trebuie sa avem poziție comună.”, a declarat Emmanuel Macron înainte de SUMMIT-ul de la Sibiu.

YouTube video

Răspunsul președintelui Franței vine după ce cu câteva minute în urmă prim ministrul Greciei a fost întrebat despre același lucru și a spus ”Este o întrebare grea”.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu