video foto delicatese pentru oaspeții de la summit-ul ppe din sibiu - cotlet de porc cu măcriș, pastramă de porc cu sfeclă și căpșuni murate

Liderii europeni care au participat la Summitul PPE au beneficiat de gustări tradiţionale transilvănene, inspirate din bucătăria românească şi din cea săsească. Oaspeții au primit și câte un cadou: o sticlă de vin de Jidvei produs special cu ocazia Summitul UE.

Un organizator de mese cu specific tradiţional transilvănean din Sibiu a oferit liderilor europeni prezenţi, joi, la Summitul PPE, posibilitatea să “călătorească” într-un univers al gusturilor locale, mai ales că Sibiul este în acest an Regiune Gastronomică Europeană, notează agerpres.ro.

“Syndicat Gourmet a făcut meniul: cotlet de miel cu măcriş, pastramă de porc cu sfeclă şi piure de rabarbăr, carne friptă cu ceapă şi leurdă, morcovi fierţi în unt, cremă de capră cu iaurt de capră şi miere, ridichi cu brânză maturată, căpşune murate. Arhiva de cafea a făcut şapte tarte cu legume şi fructe”, a declarat Cristi Cişmaru, organizator de evenimente gastronomice cu specific tradiţional în Transilvania.

Atât liderii europeni, cât şi jurnaliştii prezenţi la Summitul UE, au primit şi sticle de vin de Jidvei, numit “Vinul cetăţii – Sibiu. Hermannstadt”.

Toată mâncarea liderilor europeni a fost verificată de inspectorii sanitari și de către SPP, potrivit reprezentanților DSP.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, nu va mâncă seara, motiv pentru care va bea doar un ceai la cina de joi.

Ultima oră

Comentariul meu