macron la sibiu ”summit-ul e foarte important. există tendința către naționalism”

Emmanuel Macron este unul din liderii Uniunii europene care a ținut o conferință de presă la finalul SUMMIT-ului de la Sibiu. A făcut declarații surprinzătoare, dar incisive. 

Summitul Uniunii Europene de la Sibiu este foarte important pentru viitorul Europei, a declarat joi după-amiază Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, avertizând că scrutinul europarlamentar este esenţial pentru stabilirea direcţiilor, în contextul riscului revenirii la naţionalism.

„Am avut această reuniune în formatul de 27, de Ziua Europei, reuniune care a fost importantă pentru evocarea temelor viitoare; au fost abordate teme referitoare de strategiile în materie de politică externă, dar şi teme interne, mai precis despre viitorul Europei”, a declarat Emmanuel Macron după reuniunea Consiliului European de la Sibiu.

„Aş rezuma totul la câteva subiecte majore; reuniunea este importantă, din punctul meu de vedere, pentru că s-a discutat despre gestionarea crizelor, lucru important în prezent în contextul Brexit, apoi pentru că reuniunea intervine cu 15 zile înaintea alegerilor din întreaga Europă, când oamenii vor exprima opţiuni. Sigur că sunt nuanţe în funcţie de listele fiecărei ţări; sunt proiecte pe care vrem să le construim în Europa, prin reformarea şi îmbunătăţirea Europei. Există şi proiecte în sensul destructurării, în sensul revenirii la naţionalism. Deci, alegerile reprezintă o etapă absolut esenţială pentru a defini proiectele de viitor”, a argumentat Macron.

Ultima oră

Comentariul meu