foto fotografia virală de la summit-ul de la sibiu. merkel pupată de o sibiancă
FOTO Octav Ganea, Inquam Photos

SUMMIT-ul UE de la Sibiu a însemnat mai multe reușite, dar și premiere. Faptul că liderii Europei au făcut o baie de mulțime și au salutat, vorbit și strâns mâinile oamenilor obișnuiți prezenți în Piața Mare nu este un lucru obișnuit pentru un astfel de eveniment. O fotografie surprinsă în acele momente este una dintre cele mai reprezentative pentru ceea ce s-a întâmplat la Sibiu și pentru căldura cu care liderii europeni au fost primiți.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei este una din cele mai cunoscute figuri ale lumii, nu doar a Europei. Cu siguranță că orice sibian a auzit măcar o dată de ea sau a văzut-o la televizor. Așa că acum, când au văzut-o la centimetri distanță probabil că nu le-a venit să creadă. Și românii, implicit sibienii, primitori cum sunt și bucuroși de oaspeți, și-au arătat aprecierea cum au știut mai bine. Au salutat-o pe Angela Merkel cu entuziasm, i-au fluturat stegulețe în față, iar o bunicuță plină de zel a îndrăznit chiar să o pupe. Și nu oricum, așa, oficios, ci a prins-o cu mâinile hotărâră de obraji și a pupat-o cu foc.

foto fotografia virală de la summit-ul de la sibiu. merkel pupată de o sibiancă
FOTO Octav Ganea, Inquam Photos

Astfel de momente nu s-au mai întâmplat la vreun SUMMIT sau la vreun eveniment de o astfel de anvergură. Momentul cu Angela Merkel, dar și baia de mulțime a liderilor europeni arată că aceștia s-au simțit în deplină siguranță la sibiu, dar și faptul că și-au dat seama că acesta este drumul pe care trebuie să o apuce: către oameni.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu