o profesoară din sibiu, printre câștigătorii concursului #digitaliada
FOTO: Profil Public Facebook

Ediția a treia a concursului #Digitaliada și-a desemnat câștigătorii. 224 de materiale digitale educaționale au fost înscrise, în total, în concurs, iar dintre acestea, juriul a selectat 9 câștigatori. Printre aceștia se numără și o profesoară din Sibiu.

Astfel, premiul III la secțiunea Conținut video a fost revendicat de către Carina Avram, profesor de biologie la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, cu animația Inima și circulația sângelui. Carina Avram are experiență în lucrul cu copiii, atât în cadrul orelor de curs, cât și în cadrul unor activități nonformale și aceste experiențe i-au întărit convingerea că învățarea practică produce efecte de durată.

“Odată cu avântul noilor tehnologii, a apărut și generația tinerilor obișnuiți cu viteza transmiterii informațiilor pe internet, aceștia negăsindu-și locul într-un cadru de predare tradițional. Tocmai de aceea consider că adaptarea predării conținuturilor sub formă digitală este motivantă atâta pentru cel care predă, cât și pentru elevi”, sunt cuvintele doamnei profesoare.

#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul gimnazial. În cadrul concursului, au fost deschise trei secțiuni pentru înscrierea materialelor digitale – Aplicații, Conținut video și Proiecte didactice. În cadrul fiecărei categorii au fost premiate trei materiale, valoarea totală a premiilor fiind de 8.000 Euro. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, astfel încât să-și susțină în continuare munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital.

“Multe dintre materialele premiate promovează sau dezvoltă activități de învățare propuse în noile programe școlare și vizează în mod direct competențe specifice profilului de formare. Am convingerea că aceasta este calea prin care un profesor inovativ demonstrează că disciplina pe care o predă este un mijloc, și nu un simplu scop în sine – iar mijloacele de învățare digitale nu fac excepție”, a declarat Ciprian Fartușnic, cercetător științific principal, Institutul de Științe ale Educației.

Juriul celei de-a treia ediții #Digitaliada a fost format din: prof. univ. dr. Radu Gologan, președinte al Societății de Științe Matematice și coordonator al Lotului Olimpic de Matematică – președintele juriului; dr. Ciprian Fartușnic, cercetător științific principal, Institutul de Științe ale Educației; Cristian Pațachia – Development & Innovation Manager – Orange România; Georgiana Roșculeț – coordonator programe naționale în cadrul Organizației Salvați Copiii; Amalia Fodor, director Fundația Orange.
„Ne bucurăm să descoperim creatori care revin în concurs, motivați să prezinte abordări digitale diferite și care își doresc să contribuie la îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. Ajuns la a treia ediție, concursul #Digitaliada a reușit să creeze în platforma Digitaliada o comunitate a persoanelor pasionate de educația digitală”, a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Ultima oră

Comentariul meu