EXCLUSIV VIDEO - Iohannis aplaudat la ieşirea din Primăria Sibiu. A primit şi un cadou!
FOTO arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aplaudat miercuri seara, la ieşirea din sediul Primăriei Municipiului Sibiu. Klaus Iohannis a primit şi un cadou de la UNICEF şi a fost rugat să militeze pentru respectarea drepturilor copiilor.

Iohannis: Joi e o zi mare. Vine Europa la noi

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat impresionat de primire şi de cadoul primit de la cei de la UNICEF, o declaraţie a copiilor. În replică, cei de la UNICEF i-au spus preşedintelui că îl iubesc. „Vă mulţumesc că aţi venit să ne vedem. Mâine este o zi mare. Vine Europa la noi, fiindcă noi vrem să fim în Europa şi cred că este un lucru excepţional”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis: Fiecare copil este o speranţă într-un viitor mai bun

Fiecare copil este o speranţă într-un viitor mai bun, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis în 2017, de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului şi prezentat la vernisajul expoziţiei „(Vei înţelege doar) din interior”, potrivit agerpres.ro.

„Fiecare copil este o speranţă într-un viitor mai bun. Este obligaţia noastră să le asigurăm tuturor şanse echitabile şi sprijin adecvat astfel încât copiii de astăzi să devină adulţii responsabili, împliniţi şi implicaţi de mâine. Neglijenţa, abuzurile sau violenţa de orice fel asupra copiilor ţin de o mentalitate primitivă, a unei societăţi care refuză să îşi protejeze ce are mai de preţ. Marcarea zilei de 20 noiembrie ne reaminteşte tuturor, o dată în plus, cât este de important să ocrotim viitorul şi să le dăm copiilor posibilitatea de a-şi împlini potenţialul, fără a pune obstacole în calea dezvoltării lor”, a afirmat atunci Iohannis.

El a precizat că va fi un susţinător al drepturilor copilului. „În 2015, la aniversarea a 25 de ani de la ratificarea de către România a Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului, m-am bucurat să fiu gazda unui demers deosebit: citirea unui Manifest, semnat de peste 100.000 de copii, care făcea apel la responsabilitatea adulţilor de a ţine cont şi de opiniile lor. Nu am uitat promisiunea făcută atunci de a fi un susţinător al drepturilor copilului şi de a acţiona pentru ca ei să trăiască în acord cu idealurile democratice, în spiritul păcii, demnităţii, libertăţii, toleranţei, egalităţii şi solidarităţii. Ca preşedinte al României, vă asigur că voi susţine în continuare acest deziderat”, a arătat şeful statului.

Totodată, preşedintele Iohannis a felicitat echipa UNICEF România pentru demersul „(Vei înţelege doar) din interior” şi pentru că le-a oferit copiilor implicaţi ocazia de a fi vocea celor mai vulnerabili. „Astfel de acţiuni reprezintă un imbold dat tuturor de a ne implica mai mult pentru respectarea drepturilor copiilor din România”, a transmis Klaus Iohannis.

Atât Carmen, cât şi Klaus Iohannis au susţinut constant cauza copiilor bolnavi sau abandonaţi, arătându-şi suportul pentru diverse organizaţii, precum e şi UCOS, cea de la Sibiu care se ocupă de copiii autişti.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Bv.Sibiu, bravo domnule presedinte- sunt mândră că sunt sibianca!