Ce vor discuta liderii politici la Summit-ul UE de la Sibiu

Șefii de stat și de guvern din toată Europa care vor fi prezenți la Summit-ul UE de la Sibiu vor discuta, joi, despre viitorul Uniunii Europene.

Potrivit romania.europalibera.org, pe agenda de lucru, în ordinea priorităților, se vor discuta următoarele subiecte:

1. Mediul înconjurător și creșterea contribuției țărilor UE la bugetul 2020 pentru punerea în aplicare a « Acordului de la Paris » referitor la combaterea emisiilor de dioxid de carbon având ca obiectiv reducerea încălzirii globale. Se va discuta în acest sens și despre crearea unei Bănci Europene pentru problemele legate de climă.

2. Crearea unui model economic și social european care să înlesnească o funcționare armonioasă atât în ceea ce privește reciprocitatea relațiilor economice cât și în domeniul încurajării unei concurențe sănătoase în toate domeniile. De asemenea, Uniunea Europeană va lucra la punerea în practică a unui salariu minim decent la nivelul întregii comunități.

3. Securizarea și protejarea frontierelor, un șantier la care va participa și Marea Britanie și unde problema migrației va fi în continuare una esențială. În lipsa unei «cote» obligatorii pentru toate statele membre ce s-a dovedit imposibil de pus în practică, se vorbește tot mai mult despre crearea unei «solidarități» obligatorii.

4. Crearea unei Agenții Europene de protecție a democrațiilor și de combatere a dezinformării.

Summit-ul UE are loc joi, 9 mai 2019, la Sibiu și reprezintă un eveniment istoric pentru oraș.

Ultima oră

Comentariul meu