foto iohannis i-a transmis de la sibiul lui dăncilă că nu o poate invita la summit - ”nu e rea voință...”

Preşedintele Klaus Iohannis a lămurit azi, la Sibiu, de ce nu a invitat pe premierul Viorica Dăncilă. Şeful statului a mai explicat încă o dată, din Sibiu, că nu se invită premierii la summituri ca cel de la Sibiu, care este într-un format de Consiliu European. Iohannis a ţinut să precizeze că nu e vorba de nicio rea-voinţă.

Iohannis către Dăncilă: „Nu este nicio rea-voinţă, nicio rea-credinţă”

Întrebat de jurnalişti azi, la Sibiu, dacă o va invita pe Viorica Dăncilă joi, la Summitul UE, preşedintele Klaus Iohannis a spus foarte ferm: „Nu va exista nicio invitaţie, dintr-un motiv foarte simplu, noi aici ne întrunim într-un format de Consiliu European. La Consiliul European fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu. Aici la Sibiu vor fi întâlniri numai în format al Consiliului European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format decât format de Consiliu European. Noi facem invitaţii pentru Consiliul European doar preşedintelui Parlamentului European, care vine în deschiderea Consiliului European şi face o prezentare, atât este cutuma la Consiliul European, iar aceste invitaţii le face preşedintele Consiliului European, care este domnul Tusk. În consecinţă, discuţia este una puţin artificială şi izvorâtă din faptul că nu se cunoaşte prea bine arhitectura constituţională a României. Nu este nicio rea-voinţă, nicio rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui în Consiliul European şi noi ne întrunim aici ca să lucrăm şi să lucrăm la un lucru foarte important, la Agenda Strategică pentru următorul mandat al instituţiilor europene, ne întrunim pentru a da optimism, speranţă cetăţenilor europeni acum în pragul alegerilor europene.” foto iohannis i-a transmis de la sibiul lui dăncilă că nu o poate invita la summit - ”nu e rea voință...”

Iohannis spune că la Summitul UE nu se va pierde vremea

Şeful statului a dat asigurări că la Summitul UE de la Sibiu, politicienii nu pierd vremea. „Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea. Noi avem foarte, foarte multe lucruri de discutat în Consiliul European. Niciodată nu ne ajunge timpul şi atunci când ne adunăm discutăm la concret, discutăm lucrurile care sunt pe agendă. Consiliul European de la Sibiu este unul informal, se finalizează fără concluzii şi fără decizii, însă se va finaliza sper eu cu o aşa-numită Declaraţie, Declaraţia de la Sibiu, care va spune europenilor cum vedem noi viitorul, cum dorim să mergem mai departe, cum vrem să fim solidari cu toţii, cum vrem să facem să funcţioneze Uniunea mai bine.” foto iohannis i-a transmis de la sibiul lui dăncilă că nu o poate invita la summit - ”nu e rea voință...”

Iohannis a lăsat să se înţeleagă că oricine este bine primit la Sibiu ca … turist şi spectator la concert

Pentru toţi sibienii şi turiştii care vor să se bucure joi seara, de Summitul UE, Klaus Iohannis a lansat invitaţia ca aceştia să vină în Piaţa Mare la spectacolul susţinut de Junii Sibiului şi la concertul Deliei. „Iar pentru sibieni, pentru musafiri şi pentru oricine altcineva doreşte să participe în ziua de 9 mai, Primăria municipiului Sibiu organizează aici în piaţă (…) un mare concert pentru toată lumea. Deci, cine doreşte să participe la partea de distracţie este invitat la concert în Piaţa Mare, la liber”, a mai arătat Iohannis. foto iohannis i-a transmis de la sibiul lui dăncilă că nu o poate invita la summit - ”nu e rea voință...”

Premierul Dăncilă: Preşedintele Iohannis a vrut să vadă ce a investit Guvernul

Premierul Viorica Dăncilă a precizat marţi, că nu a primit o invitaţie din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru Summitul de la Sibiu din data de 9 mai, adăugând că a văzut programul şi faptul că şeful statului „face o inspecţie în piaţă”, potrivit agerpres.ro. „Răspunsul este negativ (…). Am văzut programul, am văzut că domnul preşedinte face o inspecţie în piaţă, e foarte bine că vrea să vadă ceea ce, de fapt, a investit Guvernul, pentru că marea parte a fondurilor pentru acest Summit şi organizarea a aparţinut Guvernului”, a declarat Viorica Dăncilă, marţi, la Parlament, întrebată dacă a primit vreo invitaţie din partea şefului statului pentru Summitul de la Sibiu din data de 9 mai.

Ultima oră

Comentariul meu