ghidul complet al restricțiilor pietonale și de trafic din timpul summit-ului de la sibiu

Mai sunt patru zile până la cel mai important eveniment din România și implicit din Sibiu- SUMMIT-ul UE. A început săptămâna premergătoare evenimentului și săptămâna în care sunt impuse cele mai multe restricții. Traficul este închis sau restricționat în mai multe zone și nici pietonii nu mai pot intra în centrul orașului decât în anumite condiții. 

Probabil restricția care va da cele mai multe bătăi de cap sibienilor este cea impusă în traficul din centrul orașului în zilele de 8 și 9 mai. Străzile care dau în Piața Mare vor fi închise în aceste zile inclusiv pentru riverani. Iată aici lista cu străzile închise și intervalul în care nimeni nu va intra aici cu mașina.

Traficul pe Alba Iulia se va desfășura cu dificultate în aceste zile, pentru că a început amenajarea culoarului ce va fi folosit de delegațiile care vor veni la SUMMIT. Restricțiile însă se vor impune doar în data de 9 mai, până atunci șoferii vor putea folosi toate cele patru benzi. Iată aici ”traseul” culoarului unic. 

Nici pietonii nu vor avea acces în zona centrală oricând și oricum. Inclusiv cei care locuiesc aici vor avea niște documente de acces și vor fi verificați de forțele de ordine. Pentru ceilalți sibieni însă și pentru turiști unele zone le sunt interzise. De aici aflați unde puteți merge și unde nu. 

Dacă aveți nevoie de cazierul judiciar în zilele de 8 și 9 mai va trebui să așteptați sau să mergeți în alte localități din jurul Sibiului. Iată aici de unde se poate ridica actul. 

Dar, în tot acest timp, mâncarea este nelipsită de la evenimentele Sibiului. Vor avea loc două festivalul gastronomice, culmea, în centrul orașului- unul pe strada Cetății, iar altul pe Turnului. Ce veți găsi la fiecare dintre ele, iată aici. 

 

Ultima oră

Comentariul meu