Surprinzător - ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu la execuție

În timpul regimului Ceaușescu românii au fost îndepărtați brutal de Biserică și credință. În acest context ceea ce s-a găsit în poșeta elenei Ceaușescu în ziua execuției din 1989 este cu atât mia surprinzător. fanatik.ro scrie despre obiectul uimitor. 

Soldații au găsit asupra Elenei Ceaușescu un obiect care ar fi fost nelipsit din geanta ei: o iconiță! Fostul adjunct al Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu a rupt tăcerea. Adrian Eugen Cristea confirmă prezența iconiței și spune că obiectul religios se se afla cu un motiv în poșeta Elenei Ceaușescu în ziua execuției.

”Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. (…) De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități.

Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut (…)”, a precizat Adrian Eugen Cristea.

Deşi în timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej sute de preoţi se aflau în închisori şi erau torturaţi, după 1965, odată cu venirea la putere a lui Nicolae Ceauşescu, lucrurile au început să se mai destindă puţin, ideologii de la acea vreme considerând că a venit timpul construirii unui comunism cu faţă umană.

Dar aceşti ideologi erau atei convinși, ca şi Nicolae Ceauşescu. Religia creştin-ortodoxă n-a fost interzisă oficial, de teama răsculăii populașiei, dar credincioşilor li s-a sugerat, discret, că e bine să treacă cât mai rar pe la Biserică. Elevii erau obligaţi să meargă la şcoală în sâmbăta Paştelui, iar în noaptea de Înviere se organizau reuniuni ale tinerilor, cu prezenţă obligatorie, scrie adevărul.ro.

Profesorii ajunseseră să-şi urmărească elevii și chiar să le scadă nota la purtare dacă mergeau în biserici. La fel se întâmpla și cu adulţii, care erau chemaţi la activităţi de muncă patriotică în timpul sărbătorilor. În comunism, au fost dărâmate sute de biserici, unele cu o vechime de sute de ani, adevărate monumente culturale! Tot pe timpul lui Ceușescu, Moș Crăciun a fost transformat în Moș Gerilă!

Ultima oră