viorica dăncilă este supărată fiindcă nu a fost invitată la summit-ul de la sibiu
FOTO arhivă

Premierul Viorica Dăncilă spune că este nemulțumită de atitudinea președinției, care nu a lansat o invitație către ea pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai.

„Dacă voi fi invitată, voi merge la Summit. Guvernul a asigurat din punct de vedere financiar Summitul. Mi se pare nepotrivit că tocmai cei care au muncit atât pentru România, care au făcut atâtea lucrări nu au fost invitați la Summit”, a declarat Viorica Dăncilă, la Dâmbovița.

„Când am vorbit la Ateneu eu am adresat un mesaj de unitate, i-am dat posibilitarea președintelui României să vorbească, penru că eu am crezut că trebuie să existe consens pe perioadă Președinției române a Consiliului UE.Nu am fost invitată (n.r.: La Sibiu). Gândiți-vă că vin toți liderii europeni. E un mesaj pe care îl vom da pentru întreaga Europă. Cum putem vorbi de unitate când premierul României nu este prezent pentru a putea vorbi despre realizări și agenda 2019-2024”, a mai spus premierul.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Săracă femeie…. asta e proastă de troznește pritenași… de exemplu

    Doamna premier Dăncilă prezidează Consiliul Uniunii Europene (acolo unde merg miniştrii), în timp ce preşedintele Iohannis prezidează Consiliul European, care este altă instituţie. (…) Doamna premier Dăncilă nu va putea fi invitată la lucrările Consiliului European (vezi Tratatul de la Lisabona)

    Conform Tratatului de la Lisabona, fiecare stat membru are un singur loc în Consiliul European, loc care este rezervat aceluia care prin Constituţia naţională are mandat de reprezentare a ţării, în cazul nostru Preşedintele Iohannis. Din Consiliul European mai fac parte Preşedintele Comisiei Europene şi Preşedintele permanent al Consiliului European”
    – Traian Basescu

  2. Vasilica, nu fi suparata fata ca nu ai fost invitata la summitul de la Sibiu. Tu pune-ți burețelu-n coc, pregateste-ți hârtiuța, ca urmeaza evenimente cu mult mai importante pentru țara, unde-i musai sa fii prezenta : „Ziua Abecedarului”, „Ziua Secerisului”, „Ziua Mulgatorului” sau chiar „Ziua Recoltei” de la Videle , unde vei mânca mici , vei bea bere la țap, dupa care le vei prezenta oamenilor locului, un cântecel la taragot si tradiționalul dans al „Calusarilor”.