povestea unei mame îndurerate – sibianca luptă de mai bine de doi ani cu o boală necruțătoare

În urmă cu mai bine de doi ani, Claudia Tănase, în vârstă de 41 de ani, avea o viață normală – era fericită, sănătoasă și împlinită. Zilele sale aveau cu atât mai mult sens datorită fiului ei, Patrick, o minune de băiețel. Sibianca își caută acum puterea și face apel la bunătatea comunității să o ajute să se vindece de o boală necruțătoare: cancer la colon. Pentru a trăi fericită alături de micuțul său, ea are nevoie de tratamente extrem de costisitoare în Turcia.

O mamă puternică – În primă fază, a reușit să învingă boala
În urmă cu mai bine de doi ani și jumătate, Claudia a fost diagnosticată cu cancer de colon. Atunci a fost operată, iar lucrurile începeau să se aranjeze din nou așa cum trebuie. „Boala a fost depistată direct în stadiul trei. Dar s-a putut opera, am făcut apoi opt ședințe de chimioterapie și cancerul a dispărut. Am mers la control din trei în  luni și lucrurile erau ok”, povestește Claudia.

După ceva timp însă, s-a prezentat din nou la medic în urma unor probleme de sănătate. „Mi-au făcut niște analize și mi-au spus că am o tumoare în burtă. În urma altor investigații a reieșit faptul că este o recidivă de la colon, pentru că celulele erau din intestin. Medicii de la Cluj însă au spus că nu se poate așa ceva, că doar șapte cazuri în lume există cu astfel de recidivă. Așa că am primit tratament greșit, ca pentru probleme genitale. După o perioadă au făcut din nou analizele, s-au convins că e recidivă și mi-au schimbat tratmentul”, spune sibianca.

Tratamente costisitoare în Turcia
În România, a primit un tratament necorespunzător. Dacă la început tumoarea Claudiei avea nouă centimetri, în doar câteva luni s-a mărit la 15 centimetri. Suferința sibiencei a fost din ce în ce mai mare. Cu toate astea, nu și-a pierdut speranța și a mers în Turcia pentru a asculta și sfaturile altor medici. „Am fost acolo și mi-am făcut analizele. Medicul a spus că pe lângă medicamentele din România el ar mai fi băgat încă ceva, dar probabil că aici medicii au decis să nu introducă acel medicament pentru că poate provoca cheaguri de sânge, iar eu am trombofilie. Dar, acolo a spus că ei pot face acest lucru sub supraveghere medicală, iar acel medicament mi-ar face foarte bine”, spune Claudia.

Tumoare de peste 16 centimetri – Niciun medicament nu face față bolii
Claudia abia dacă își mai găsește puterea. Speră din adâncul sufletului să se vindece și să poată fi alături de fiul ei toată viața. Faptul că boala nu a stagnat a demoralizat-o mult. În prezent, tumoarea principală are 16,4 centimetri. Cu timpul însă, alte tumori mai mici au început să crească. „De doi ani și jumătate s-a strâns tumoarea. S-a băgat în țesuturi. Cu tratament se poate retrage, iar apoi mă voi opera. Doctorii nu pot tăia din burtă… Mai am și niște noduli la plămâni. Chiar nu știu ce se va întâmpla. De doi ani fac toate tratamentele posibile și niciodată boala n-a stagnat. Tumoarea întotdeauna a crescut”, spune, în lacrimi, Claudia.

În același timp, Claudia se gândește și la binele semenilor săi. Dacă se va vindeca și îi vor mai rămâne bani, îi va dona copiilor bolnavi. „Daca rămân bani din donații, fie că mă fac bine, fie că, Doamne ferește, se va întâmpla ceva rău, vreau ca sumele respective să fie donate, că de aia au fost dați. Așa vor merge mai departe, că sunt atâția copilași bolnavi. Încerc să rămân optimistă, însă e foarte greu”, adaugă sibianca.

Astfel, Claudia trebuie să dea 1.400 de euro pentru o cutie de medicamente ce îi ajung o lună. Prețurile sunt extrem de mari, însă speranța sibiencei stă în acest tratament. Dacă va da semne, va putea fi și operată.

Conturile Claudiei sunt deschise pentru oricine dorește să o ajute. Orice sumă înseamnă un pas înainte spre vindecarea unei mame.

LEI: RO55INGB0000999907891841

EURO: RO80INGB0000999908220027

Ambele sunt deschise pe numele Claudia Simona Tănase, la ING Bank București Centrala.

Ultima oră

Comentariul meu