În mai puțin de o lună va fi, oficial, vară. Temperaturile vor începe să crească, iar sibienii vor încerca să „evadeze” din oraș către piscine, ștranduri ori la munte.
Fie că vor să stea la soare sau să se bălăcească toată ziua, fie că vor să aibă parte de puțină adrenalină în parcurile de aventură, sibienii au de unde alege.
La Arena Platoș Păltiniș, odată cu începerea verii, se deschide Summer Park-ul, care va funcționa în weekend-uri. Aici micuții, dar și cei mari pot alege dintr-o serie de 17 activități distractive.
- Sania de vară – Este cea mai atractivă activitate de vară de pe platoul Platoș din Păltiniș, având o pârtie special amenajată pentru sezoane care nu dispun de zăpadă, dar care vă invită să veniți în tricouri și pantaloni scurți la săniuș. Traseul are o lungime de aproximativ 700 metri, ar vârsta minimă pentru folosire este 7 ani.
- Cross Coutry Trial – Traseul de Cross-Country cu o abordare domestică și fără pericole, accesibil tuturor cu un nivel începător, mediu sau avansat. Este dedicat celor care vor sa facă mișcare la munte în aer liber, admirând coclaurile și munții din mișcare, dar și celor experimentați care pot aborda și porțiuni mai tehnice. Traseul are o lungime de aproximativ 2500 metri, iar vârsta admisă este între 6 – 60 ani.
- Downhill Trials – O varietate de trasee de coborâre cu bicicleta, folosind telescaunul pentru acces, senzațiile tari sunt pentru toată lumea, de la începători până la avansați, valurile, contrapantele și rampele de sărituri țin adrenalina la înălțime.
- Zorbing – Este o activitate cu zorbul gigantic. Este halucinant, potențial riscant și totuși mai degrabă uluitor! Îndată ce este umflat, monstrul nostru de 3 m arată ca și un iglu sferic. Acțiunea constă în a pune zorbul pe o pantă, 1 persoană poate intra în interior, se leagă cu hamurile date și zbumm, începe rostogolirea nebunească. Vârstă minimă: 12 ani.
- Trambulina – Împărțită în 4 părți separate dă voie copiilor și adulților să sară sus și fără riscuri. Este amplastă la o înălțime potrivită desupra pământului, împrejmuită cu un gard special și sărind, dă senzația de zbor oricui are chef să coboare de pe ea plin de veselie și voie de bună, cu zâmbetul până la urechi.
- Parcul de cățărat – Este special pregătit pentru cei mari si cei mici având un traseu de dificultate ușoară spre medie. Astfel copiii pot avea parte de adrenalină iar părinții de mișcare îmbinată cu distracția.
- Bagjump – Este o suprafață gonflabilă cu suprafață extinsă pe care se pot arunca amatorii de senzații tari cu orice fel de bicicletă, trotinetă sau fără.
- Teren de fotbal gonflabil – Este destinat amatorilor de senzații tari care vor să se alăture grupurilor deja formate sau care vin în grup să se joace fotbal desculți, alunecând și distrându-se cum n-au mai făcut-o până acum.
- Centrul de joacă gonflabil – Le dă voie copiilor voștri să exploreze cu entuziasm și energie un castel gonflabil amplasat special pentru ei. Vârsta minimă: 12 ani.
- Tiroliana – Vă dă voie să zburați deasupra pământului pe o distanță de aproximativ 200 de metri lungime. Pentru ca zborul propriu zis să poată fi posibil, fiecare participant este asigurat complet cu ajutorul unui ham, apoi este atașat pe cablul de oțel care traversează valea cu ajutorul unei cordeline prevăzute la capăt cu un scripete. Cablul de oțel folosit pentru tiroliană unește două văi, traversând pe deasupra acestora. Vârsta minimă: 12 ani. Lungime traseu : aproximativ 1 km lungime – format din 8 segmente.
- Trotinete de teren – Sunt destinate celor care vor să aibă parte de plimbări în natură cu un vehicul ecologic, ușor de utilizat și care să le asigure bucuria de a se da alături de copii, bunici, părinți sau prieteni cu bicicleta sau trotineta pe trasee special pregătite în acest sens.
- Telescaun – Este pornit atât pentru a vă transporta echipamentele de vară (cum sunt bicicletele) cât și pentru plimbări alături de prieteni, familie și copii. Puteți admira din aer, fără niciun risc, frumusețea naturii bucurându-vă de vacanță și de aerul răcoros. ATENTIE: Copiii sub 7 ani trebuie insotiti de un adult.
- Banda rulantă
- Aleea cu povești – Este poteca pe care copiii se pot transpune real în poveștile lor preferate, găsind pe alocuri căsuțe cu personaje și diverse scenete. Oricare însoțitor al acestora va avea ocazia să le spună povești animate de personajele de pe drumul spre lac
- Lacul – Chiar dacă întreaga platformă Arena Platoș Păltiniș este o zonă de relaxare, distracții și voie bună, zona din jurul lacului amenajat deasupra pârtiei de săniuțe de vară, este una special pregătită pentru oricine dorește un moment de liniște și o gură de aer curat în mijlocul naturii. Dacă lacul îți face cu ochiul și te încântă ideea de plimbar, pune-ți vesta și distrează-te.
- Poteci de drumeție – Dacă vii cu familia, copiii, prietenii sau doar cu cineva cu care ai chef de o drumeție prin locuri frumoase cu aer proaspăt, noi le avem pregătite și pe acestea pentru tine.
- Târgul cu animale – Amplasat în parcul de agrement pentru copii dispune de câteva animăluțe pufoase care sunt încântarea copiilor dar și a adulților iubitori animale. Animăluțele sunt o parte vie din natura proaspătă de la Păltiniș.
Și la Arka Park Păltiniș distracția va fi la ea acasă. Parcul de aventură se află în inima naturii, la doar 24 de km de Sibiu, în superba zonă a Păltinișului și își propune să maximizeze potențialul de emoție într-un cadru natural.
Activități organizate la Arka Park Păltiniș:
- Escaladă în copaci
- Team building
- Programe școli și grădinițe
- Petreceri copii
Vezi aici tarifele pentru fiecare categorie.
Tot la Arka Park există activități de cățărat, escape room, escaladă și tiroliană.
Pentru cei care vor să lase muntele, dar marea este prea departe, pot călători aproximativ 80 de kilometri până la Călimănești, acolo unde a fost inaugurat un Aqua Park de cinci milioane de euro. Este vorba despre Mirajul Oltului, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea. „Mirajul Oltului“ presupune două componente: un parc acvatic şi de relaxare şi un parc de agrement, cu terenuri de sport. Cele două secţiuni se află în zone distincte ale oraşului. Aqua-park-ul a fost construit în sudul staţiunii, în timp ce zona pentru sport a fost amenajată pe malul estic al Oltului, în localitatea Jiblea-Veche. CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII.
Lacurile de la Ocna Sibiului deja s-au deschis, astfel că sibienii își pot face planuri pentru zilele viitoare, dacă vremea va ține cu ei. Prețurile sunt la fel ca anul trecut, iar între timp au avut loc și lucrări de reabilitare. VEZI AICI LISTA DE PREȚURI.