vremea face ravagii - fenomenele extreme continuă și de 1 mai

Mii de pompieri au intervenit marți în sprijinul populației din zonele afectate de fenomenele meteo extreme. În urma acestora, 27 de copaci, zece case și doi stâlpi de electricitate au fost doborâți la pământ din cauza vântului puternic. Mai multe autovehicule au fost avariate, iar 24 de acoperișuri au fost smulse de pe case. Totodată, tornata din județul Călărași a răsturnat un autobuz.

Fenomenele meteo extreme continuă și miercuri
Potrivit Digi24, meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, până miercuri la ora 21:00. În 18 judeţe este cod galben de furtuni, până la ora 10:00. Cantităţile de precipitaţii pot ajunge până la 50 de litri pe metru pătrat, iar vântul va avea rafale şi de 55 de kilometri la oră.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: O tornadă imensă în România răstoarnă un autobuz și smulge acoperișuri la Călărași

Avarii majore în mai multe zone din țară
Echipele E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor societății au remediat majoritatea avariilor provocate de condițiile meteo severe din seara zilei de 30 aprilie – vânt puternic cu aspect de vijelie (fenomene de tornadă), care au afectat funcționarea rețelei de distribuție de energie electrică inclusiv prin căderea de vegetație sau alte corpuri străine peste liniile electrice.

În ziua de 1 mai, la ora 10:00 se mai înregistrau avarii care afectau parțial alimentarea localităților Modelu – jud Călărași și Mihail Kogălniceanu (Hagieni), jud Ialomița, precum și o parte a zonei industriale a municipiului Călărași.

Echipele intervin de asemenea pentru remedierea deranjamentelor colective și individuale și vor rămâne pe teren până la restabilirea alimentării cu energie electrică pentru toți clienții aflați în zonele afectate de fenomenele meteo excepționale.

Fenomenele meteorologice s-au produs în opt judeţe (Argeş, Buzău, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Timişoara) şi în municipiul Bucureşti. Pompierii au derulat misiuni destinate evacuării apei din două subsoluri ale unor instituţii publice şi 12 gospodării ale cetăţenilor.

De asemenea, din cauza manifestărilor vremii nefavorabile,  DN 10 a fost temporar afectat, dar situaţia a fost remediată şi traficul rutier reluat, în condiţii normale.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marți la ora 18:00, în nouă localităţi din două judeţe (Covasna si Braşov) au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp, nouă echipe de intervenţie ale furnizorului de curent au plecat în teren.

Un comunicat al E-Distribuție Dobrogea anunța marți seara că la ora 21:00 acționau în teren 24 de echipe, cea mai mare parte a intervențiilor având loc în județele Călărași și Ialomița, unde era afectată parțial alimentarea cu energie electrică în localitățile Călărași, Ciocănești, Dragalina, Grădiștea, Jegălia, Modelu, Perișoru, Roseți, Ștefan Vodă și, respectiv Bordușani, Bucu, Fetești, Mihail Kogălniceanu, Saveni, Suditi, Țăndărei, Valea Ciorii.

Ultima oră

Comentariul meu