documentul care ține pe loc autostrada sibiu - pitești. va fi gata în câteva luni
Foto Arhivă

Construcția autostrăzii Sibiu- Pitești ar putea începe în câteva luni, după ce documentul care îi dă start-ul va fi eliberat. Este vorba despre acordul de mediu, despre care spun reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului că va fi semnat peste tri-patru luni, anunță economica.net

„După 1 mai va fi depus Studiul de Evaluare Adecvată (SEA) iar în trei – patru luni va fi gata Acordul de Mediu”, anticipează Octavian Pătraşcu, şeful Directiei Controlul Poluării si Reglementări din cadrul ANPM.

Acesta explica încă din toamna anului trecut, când au început procedurile pentru eliberarea Acordului de Mediu la Sibiu – Piteşti, că acestea durează între şase şi nouă luni.

Autostrada Sibiu – Piteşti a fost scoasă la licitaţie pentru construcţia secţiunilor 1 şi 5, însă atribuirea contractelor este condiţionată de obţinerea Acordului de Mediu. De asemenea, fără Acordul de Mediu nu poate fi emisă Autorizaţia de Construire.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit Ministerului Transporturilor.

În iulie 2017, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit în octombrie 2017 nouă oferte (secţiunea Sibiu – Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti). La ora actuală ofertele se află în faza de evaluare.

Pe 8 martie 2018, CNAIR a transmis la ANAP documentația pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a Autostrăzii Pitești-Sibiu, pentru verificare și validare.

Pe 19 iulie 2018, CNAIR a publicat două anunțuri de intenție privind lansarea la licitaţie a secţiunilor 2 şi 3 din viitoarea autostradă ce va traversa Carpaţii.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Intreb, oare de ce orice institutie trebuie sa raspunda in 30 de zile unei cereri, iar acordul de mediu sa fie eliberat intre trei si patru luni?