alertă - cod galben de furtuni și vânt în aproape toată românia
FOTO arhivă

Meteorologii au emis, marţi, două atenţionări de cod galben de ploi şi vânt puternic pentru zilele de marţi și miercuri. Zeci de județe din nordul și sudul țării sunt vizate.

Prima atenţionare cod galben de ploi intră în vigoare marţi, 30 aprilie, la ora 15.00 şi expiră pe 1 mai, la ora 10.00. Meteorologii avertizează că în noaptea de marţi spre miercuri (30 aprilie/01 mai) şi la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei şi Crişanei şi local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Judeţele vizate de codul galben de ploi sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Timiş.

Cea de-a doua atenţionare meteorologică cod galben, de data aceasta de vânt puternic, intră în vigoare miercuri, 1 mai, la ora 10.00 şi expiră în aceeaşi zi, la ora 21.00.
ANM precizează că vântul va avea intensificări susţinute în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei, cu rafale de 55-65 km/h şi temporar 70-75 km/h.

Ultima oră

Comentariul meu