lumina sfântă a învierii lui iisus adusă cu avionul la sibiu

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adusă, în această seară, la Sibiu, cu un avion special. Prima dată, avionul în care se va afla o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul va ateriza la București.

Avionul cu Lumina Sfântă așteptat în această seară la Aeroportul din Sibiu

Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere de către patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală. Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi celelalte eparhii ale Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti (salonul oficial) în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 18,30, pentru a primi Sfânta Lumină de la Ierusalim. La Sibiu, Lumina Sfântă va fi adusă pe Aeroportul Internațional din Sibiu, de unde o vor lua preoții din Mitropolia Ardealului.

Lumina Sfântă

Lumina Sfântă va fi adusă anul acesta în România pentru a unsprezecea oară cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos. Tradiţia a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2009. De atunci, în fiecare an o delegaţie a Patriarhiei Române participă la ceremonialul de la Mormântul Domnului şi aduce Lumina Sfântă în România, potrivit basilica.ro

Ultima oră

Comentariul meu