video foto centrul sibiului survolat de elicoptere. știm și motivul

Sibienii și turiștii care astăzi au avut treabă în centrul Sibiului și-au dat seama că sunt supravegheați din aer, de un elicopter. Elicopterul aparține Serviciului Român de Informații și a efectuat o misiune de recunoaștere a zonei, fiind o pregătire pentru ce va fi în 9 mai, când șefii de state și de guverne vin la Summitul de la Sibiu.

SRI-ul pregătiri pentru Summitul UE de la Sibiu

Elicopterul care a putut fi zărit miercuri pe cerul Sibiului, în zona centrală, survolând ore bune Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Filarmonica și nu numai, aparține Serviciului Român de Informații (SRI), au declarat pentru Ora de Sibiu, surse oficiale. „Este un elicopter care se pregătește pentru Summit, face recunoaștere pentru ce urmează să execute în perioada Summitului. Este Serviciul Român de Informații”, ne-au precizat surse oficiale.

Sibiul, cel mai păzit oraș în 9 mai

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor. Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători. Tot în 9 mai, la Sibiu, în Complexul Muzeal Naţional Astra, va mai avea loc şi un Summit PPE. Şefi de stat şi de guvern din UE, liderii partidelor de opoziţie membre în Partidul Popular European (PPE) şi preşedinţii Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European – Donald Tusk, Jean-Claude Juncker şi Antonio Tajani – au fost invitaţi să participe la viitorul summit PPE.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu