fc hermannstadt vrea arbitraj video în liga 1 - și cei de la gaz metan agreează ideea

Clubul sibian de fotbal spune că Fc Hermannstadt ar fi de acord cu introducerea sistemului de video arbitraj pentru partidele din liga 1. Și cei de la Gaz Metan Mediaș spun că vor ca VAR-ul să fie folosit în primul eșalon.

„Vrem să implementăm sistemul pentru că doar așa putem să scăpăm de greșeși și, în al doilea rând, în marile campionate acest sistem deja există și e funcțional, dă rezultate. Dacă vrem un fotbal corect trebuie implementat VAR-ul în România, dar nu să plătim din drepturile TV. Pentru marile cluburi din România, o cotă-parte nu e foarte importantă, dar pentru echipele mici, câteva mii bune de euro chiar contează! Trebuie găsită o finanțare, un sponsor”, a declarat perședintele lui FC Hermannstadr, Teodor Birț, pentru gsp.ro.
Și omologii de la Gaz Metan Mediaș agreează o astfel de idee. ”Vreau introducerea sistemului VAR în Liga 1! Astfel nu vor mai exista greșeli, scandaluri, contre. Noi am simţit că am fost marginalizaţi în actualul sezon! Despre bani? Eu vreau ca din drepturile TV să se oprească clar bani pentru bugetul de salarii al echipei! Astfel nu o să mai existe întârzieri și va fi un mediu echilibrat. Asta e cel mai important. După, mai vedem”, a spus pentru gsp.ro, Edward Iordănescu, antrenorul lui Gaz Metan Mediaș.
Într-o proporție covârșitoare, mai precis peste 85% dintre cluburi, Liga 1 vrea să beneficieze de ceea ce există deja în campionate precum Italia, Spania, Franța, Germania, dar și în Champions League, mai anunță Gazeta Sporturilor.

Ultima oră

Comentariul meu