la mulți ani, veronica arizancu!

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu îi urează la mulți ani, marți, actriței Veronica Arizancu pe care o vom vedea pe scena TNRS, în următoarea perioadă, în spectacolele regizate de Silviu Purcărete: Faust (3, 4, 8, 9, 31 mai), Oidip (24 aprilie) și Povestea prințesei deocheate (12 mai). la mulți ani, veronica arizancu!

Veronica Arizancu (n. 23 aprilie 1988) este absolventă a studiilor de masterat în Arta Interpretării Caracterelor Dramatice, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală, Facultatea de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, promoția 2012, finalizându-și studiile de licență în aceeași instituție. la mulți ani, veronica arizancu!

Remarcată încă din perioada studenției drept una dintre cele mai promițătoare tinere prezențe scenice ale momentului, Veronica Arizancu a ocupat locul 9 în Top 10 Cele mai bune actrițe ale stagiunii, pentru rolul din Ultima zi a tinereții (regia: Yuri Kordonsky), decernat în 2012 de revista Yorick, obținând în același an și Premiul pentru Cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru de la Bratislava, pentru rolul Dorra din spectacolul Femeia – câmp de luptă în războiul din Bosnia (regia: Anca Bradu). la mulți ani, veronica arizancu!

la mulți ani, veronica arizancu!

În calitate de actriță a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, Veronica Arizancu face parte din distribuția mai multor spectacole importante, precum Faust, Metamorfoze, D’ale Carnavalului, Călătoriile lui Gulliver, Oidip și Povestea prințesei deocheate (regia: Silviu Purcărete), Moroi (regia: Alexandru Dabija), Woyzeck (regia: Alexa Visarion), Vulpoiul (regia: Florin Zamfirescu), Ierusalim (regia: Bogdan Sărătean) etc. Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS, pe site-ul oficial al teatrului: www.tnrs.ro.

Ultima oră

Comentariul meu