exclusiv ministrul sănătăţii explică de ce a schimbat conducerea ambulanţei la sibiu - se făceau ilegalităţi!

Ministerul Sănătăţii a demis-o pe directoarea Ambulanţei Sibiu, la un an după ce câştigase concursul pe post, din cauza unor ilegalități, potrivit explicațiilor oferite Ora de Sibiu de cei de la minister. După ce am întrebat de ce a fost schimbat medicul Felicia Ana Tărnăucean din funcția de director de la Ambulanța Sibiu, cei de la Ministerul Sănătății ne-au spus că în urma unui control făcut la Sibiu, s-au constatat „multiple neconformităţi, fiind încălcate dispoziţiile legale”. Se vorbește și de o lipsă a dotării minime a ambulanțelor.

Tărnăucean înlocuită cu Stoita

Ministerul Sănătăţii a demis-o pe directoarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sibiu, medicul Felicia Ana Tărnăucean, în luna martie a acestui an, iar în locul acesteia a fost numită interimar Stoita Ioana Monica. Fosta directoare a fost demisă la un an după ce câştigase concursul pe post. Doctorul Felicia Ana Tărnăuceanu obţinuse nota 8.40 în 2018, la proba scrisă susţinută la concursul pentru ocuparea postului de manager. Tărnăuceanu a condus SAJ Sibiu timp de cinci ani, primii patru ani fiind ca manager interimar. exclusiv ministrul sănătăţii explică de ce a schimbat conducerea ambulanţei la sibiu - se făceau ilegalităţi!

Ministrul Sorina Pintea, supărată pe medicul Felicia Ana Tărnăucean

La ultima vizită efectuată la Sibiu, în noiembrie 2018, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că, în urma unui control la Ambulanţa Sibiu, „sunt anumite aspecte” care urmează a fi clarificate, fără a detalia exact despre ce probleme este vorba.

Motivele înlocuirii directorului de la Ambulanţa Sibiu

Cei de la Ministerul Sănătăţii ne-au explicat de ce a fost schimbat directorul Ambulanţei Sibiu. Potrivit ministerului, „în urma controlului efectuat în perioada 16.10.2018 -19.10.2018 la nivelul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sibiu au fost constatate multiple neconformităţi, fiind încălcate dispoziţiile legale, în următoarele domenii: managementul financiar contabil, managementul administrativ, achiiţiilor publice realizate, activitatea compartimentului de resurse umane şi gestionarea acestora la nivelul instituţiei, gestionarea parcului auto, lipsa dotării minime obligatorii a ambulanţelor.” Cei de la Ministerul Sănătăţii mai susţin că, „s-a constatat îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor şi sarcinilor de serviciu, precum şi a clauzelor contractuale din cuprinsul contractului de management. Funcţile specifice comitetului director (directorul medical, directorul economic, directorul tehnic şi asistentul-şef) erau deţinute, cu caracter interimar, cu depăşirea termenului legal şi în unele cazuri fără existenţa unor acte administrative de numire în funcţie, valabil încheiate. Prin urmare, au fost încălcate dispoziţiile art. 118 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi compleările ulterioare.”

Director interimar la Ambulanţa Sibiu

„În prezent, funcţia de manager general este ocupată de doamna Stoita Ioana Monica, fiind numită cu caracter interimar prin ordin de ministru, pe o perioadă determinată de timp, până la ocuparea postului prin concurs”, spun cei de la Ministerul Sănătăţii.

 

Ultima oră

Comentariul meu