slujitorii conacului maria theresa din orlat anunță cu surle și trâmbițe: „balul mariei theresa”

Sâmbătă, 18 mai, cavaleri și domnițe vor pluti pe ritmuri de vals într-o atmosferă medievală recreată până la cele mai mici detalii. Slujitorii conacului vor întâmpina oaspeții cu șampanie pentru a le retrezi cele mai nobile sentimente iar felurile de mâncare vor garanta desfătarea.slujitorii conacului maria theresa din orlat anunță cu surle și trâmbițe: „balul mariei theresa”

„Balul Mariei Theresa” este la prima ediție iar cu acest prilej dorim să va invităm să descoperiți lumea de poveste a conacului. Cavalerul Romulus vă va purta prin poveștile și obiceiurile vremurilor, toate acestea fiind urmate de o degustare de vinuri romanești potrivite de somelierul balului. Domnițele și cavalerii pot dansa pe ritrmurile quartetului de viori iar seara magică va culmina cu o cină boierească, îmbelșugată cu preparatele vremii medievale: carne și carcase întregi de purceluși, miei sau pui condimentate cu finețe după rețetele vechi ale locului. În această zi a balului locurile la conac sunt numărate! Pentru cei care doresc să participe pot găsi biletele AICI,  iar pentru strădania noastră, cavalerii și domnițele vor plăti tribut 250 Lei de persoană.

Zapisul zilei într-o înlănțuire dinamică începe ca o poveste:

Va fi odată …… un mare BAL. În avanpremiera acestuia, la ora 13, participăm la un Caffe Concert Jazz în colaborare cu Sibiu Jazz Festival (durata 30 minute) și Primăria Comunei Orlat. Intrarea este gratuită și de aceea vă rugăm cordial să faceți în prealabil rezervare. Continuăm apoi, și de la ora 16 îi așteptăm pe ducii și ducesele din buna societate să-și ia în primire odaia, aranjată și dichisită pentru un somn odihnitor în camere construite din bușteni de lemn. Vă împărtășim un mare secret: somnul în aceste camere este mai profund și mult mai liniștit.

Puteți face rezervări pe Booking.com în funcție de disponibilitatea camerelor în acea perioadă și de durata șederii dorite în cadrul Conacului, sau la numărul de telefon 0758023480 și pe e-mail contact@conaculmatriatheresa.ro

După ora 18, după o binemeritată odihnă, îi așteptăm pe ducii și ducesele din Sibiu și împrejurimile ținutului transilvănean cu o răcoritoare în piațeta Conacului cu un recital ambiental de vioară, susținut de Solistul Dan BĂLĂȘOIU. Mare ispită, nu-i așa?

De la ora 18:30 așezăm pe mesele regale pregătite cu mare fast o gustare fină, un ușor mezelic, realizat de către marii bucătari ai conacului. Preparate care de care mai autentice și gustoase, de la pastramă de vânat, cârnaț de căprior, mușchi de porc, jumări de porc de Bazna, telemea de oaie ținută pe cetină de brad, brânză de burduf de munte, brânză maturată, șorici, piftie, ceapă și legume de sezon, pană la cozonac și plăcinte. Mmmmm….numai la Conac gustați așa ceva!

Cavalerul Romulus intră în scenă pe la orele 20 și ne invită să participăm, precum în vremurile de demult, la o scenetă. Veți putea să interpretați roluri nobile precum Crăiasa, Prințesa, Mirandolina, Vrăjitoarea, Cavalerul Mihnea, Călăul, Victima, Degustătorul, Bufonul Curții, Scutierii, acompaniați de muzică magistră. Acesta este momentul prielnic pentru a desemna cea mai bună cântăreață din trompetă. Mici scenete vor anima atmosfera pe toata durata balului.

Dar surprizele nu se opresc aici, vom face o tombola cu proclamațiuni pentru oaspeți, pentru cel mai frumos costum, cel mai frumos accesoriu, cel mai bun arcaș, cea mai frumoasă atitudine/rol, etc.

În privința codului vestimentar vă propunem o întoarcere în vremurile domniei marii Împărătese Maria Tereza. Dorim astfel să readucem în secolul nostru armonia, povestea și întruchiparea personajelor caracteristice perioadei de domnie dintre anii 1745 și 1765.

Vă propunem ca alegere vestimentară să reprezentați perioada sugerată, inspirându-vă de la împărătese, împărați, prinți, prințese, conți, contese, duci, ducese, domnițe, cavaleri, grăniceri, vătafi de la curțile împărătești.

Dacă însă nu aveți posibilitatea să procurați costume, la Conac vom avea câteva modele pe care le veți putea folosi gratuit pentru fotografii mirifice în cadrul decorului medieval amenajat.slujitorii conacului maria theresa din orlat anunță cu surle și trâmbițe: „balul mariei theresa”

La cina festivă, începând cu ora 21, preparatele bufetului sunt gătite din piese întregi de bucătarii Conacului care vă vor surprinde plăcut cu preparate ca la mesele împărătești, cu meniu asezonat inspirat din bucătăria tradițională. Vom avea proțap de miel rumenit, porcușor de lapte fript, pui rotisați, curcani umpluți, cocoșei și prepelițe aurii, rulade de vită și crapi umpluți cu legume, păstrăvi de la Gureni și somon de Dunăre, ciuperci umplute, legume sotate, cartofi copți, piure și mămăliguță, sosuri și salate, ce mai la deal la vale un Bufet cu adevărat Împărătesc! Nu vor lipsi cozonacii și plăcintele, fructele și dulcețurile fine.

Cât despre beutură, cât vă ține ficatul – Băuturile sunt incluse!

Vinurile bahice alese din podgoriile transilvănene, povestite de Somelierul Conacului Bogdan MOGA, un beutor desăvârșit, bere aburindă, apă minerală de izvor, răcoritoare din fructe și-un cafe sorbit. Vornicii cei mai destoinici ai Conacului vor pregăti și alte licori specifice perioadei moderne de astâmpărat setea. Să dăm drumul gustului cu țuică de casă și liqueur de vișine.

Desigur muzica medievală ne va alina sufletele într-o atmosferă boemă, de poveste, continuăm să ne încălzim sufletul cu pași de vals pe muzică orchestrală, romanțe și cadență ritmică ca la balurile de odinioară.

Biletele pot fi achiziționate AICI – slujitorii Conacului ar aprecia confirmarea și răsplata până la data de 10 Mai 2019.

La bună vedere!

Cu deosebită considerație!

Contact: 0758023480

contact@conaculmariatheresa.ro

Credem cu tărie că acesta este locul care vă va schimba percepția despre ce înseamnă relaxarea în mediul rural, îmbinând confortul secolului XXI cu decorurile unui conac autentic pentru a scoate la lumină cele mai nobile sentimente ale oaspeților noștri.

 

Ultima oră

Comentariul meu