aparat special la iony cu prețuri la jumate - extrage ultima picătură de ulei și curăță perfect cutia de viteze

Mașinile cu cutie de viteză automată sunt din ce în ce mai des întâlnite pe drumurile de la noi. Se conduc mult mai ușor, doar că șoferii trebuie să fie atenți la cu totul alte aspecte în ceea ce privește îngrijirea lor decât la cele cu cutie manuală. De exemplu schimbul de ulei la cutia de viteze. La Iony acest lucru se face cu ajutorul unui aparat care nu doar că schimbă TOT uleiul, ci și curăță cutia de viteze.

Aparatul- minune

De curând la Iony, unul din cele mai bune și mai mari service-uri auto din Sibiu, a ”venit” un aparat care este folosit la schimbul de ulei la cutiile de viteze automate. De ce este însă nevoie de un astfel de aparat? ”Cu ajutorul acestui aparat se extrage tot uleiul din cutie. Manual acest lucru nu este posibil, rămâne o parte din uleiul uzat în cutie și cel nou se pune peste. Cu acest aparat se extrage absolut tot uleiul uzat și în plus se curăță cutia de viteze, lucru extrem de important, pentru că uleiul nou va fi pus într-o încăpere curată”, explică procedeul Ioan Băra, administratorul service-urilor Iony.aparat special la iony cu prețuri la jumate - extrage ultima picătură de ulei și curăță perfect cutia de viteze

Mai mult, dar mai bine

Cu ajutorul acestui aparat schimbul de ulei la cutia de viteze automată se face corect, fără ca după acest procedeu să rămână în interior mizerie. Dar, totul durează ceva mai mult decât la procedeul care se făcea până acum manual. ”Manual dureză undeva în jur de 30 de minute, iar cu acest aparat între 3 și 4 ore, în funcție de capacitatea cutiei de viteze. Dar, în această perioadă, este important de menționat încă o dată, cutia de viteze este golită complet, spălată, reumplută, filtrele de ulei schimbate”, spune Ioan Băra.

Tocmai din acest motiv pentru o astfel de operațiune este nevoie de programare. Iar șoferii care își planifică lucrarea de întreținere trebuie să știe că aceasta se face la sediul Iony de pe strada Vasile Cârlova, cartierul Ștrand. Programările se pot face telefonic, la 0724321948.

Preț la jumătate

Și pentru că vin sărbătorile, cei de la Iony s-au gândit la o promoție prelungită pentru șoferii care trebuie să schimbe uleiul cutiei de viteze la mașinile lor automate. ”În mod normal prețul unei astfel de operațiuni este de 400 de lei la care se adaugă prețul uleiului care este diferit în funcție de mașină și capacitatea cutiei de viteze și prețul filtrelor. Dar, până în 30 iunie prețul este la jumătate, adică 200 de lei pentru schimb plus prețul uleiului și filtrele”, spune Ioan Băra. Schimbul de ulei la cutia de viteze automată se face la 120.000- 180.000 de kilometri, în funcție de specificațiile mașinii sau o dată la 4- 5 ani dacă nu se adună numărul de kilometri.

aparat special la iony cu prețuri la jumate - extrage ultima picătură de ulei și curăță perfect cutia de viteze

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu