video foto doi suspecți capturați - atentate de paștele catolic - peste 160 de morţi și 300 de răniți

Paște însângerat în Siri Lanka. Peste 160 de persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite în urma unor de atentate comise duminică la hoteluri şi biserici.

UPDATE: Atacurile din Sri Lanka continuă. A șaptea explozie a fost raportată lângă un alt hotel de lux din Colombo, New Tropical Inn. Doi oameni ar fi fost uciși, potrivit unui raport al Poliției. Au fost reținuți doi suspecți. O a opta explozie s-a auzit într-o suburbie a capitalei Colombo. Guvernul din Sri Lanka a decretat stare de urgență.  NU au mai existat atentate de o asemenea amploare în Sri Lanka din  timpul războiului civil.

ULTIMA ORĂ: Șapte suspecți arestați după sângeroasele explozii din Sri Lanka – Cea mai afectată biserică a publicat fotografiile pe Facebook

Așa spune cel mai recent bilanţ anunţat de autorităţi, informează site-ul cotidianului Le Figaro.
Atentatele, comise de Paştele catolic, au vizat cel puţin cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Bilanţul preliminar al seriei de atentate este de 158 de morţi şi aproximativ 300 de răniţi. Printre persoanele ucise figurează cel puţin 35 de străini.


Ca reacţie la atentate, Ministerul Apărării din Sri Lanka a instituit o interdicţie de circulaţie de 12 ore începând de duminică seară.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat, într-un mesaj pe Twitter, ”atacurile oribile împotriva unpr oameni nevinovați din Sri Lanka în duminca Paștelui”, menționând că libertatea religiei și credinței trebuie apărată.

”Condamn cu fermitate atacurile oribile împotriva unor oameni nevinovați din #SriLanka în duminica Paștelui. Condoleanțele mele tuturor celor afectați. Libertatea religiei și credinței trebuie apărată”, a scris pe Twitter Klaus Iohannis

Ultima oră

Comentariul meu