filmul transalpina – drumul regilor va fi difuzat la tvr

Filmul Transalpina – Drumul Regilor, în regia lui Dumitru Budrala, va fi difuzat de TVR HD, duminică, 21 aprilie, la ora 21:25. Foarte apreciat de publicul festivalului Astra Film 2018, documentarul spune povestea drumului care, încă din vremea romanilor, a servit drept legătură dintre locurile de la sud și nord de Carpați. filmul transalpina – drumul regilor va fi difuzat la tvr

De o frumusețe rară, Transalpina e mai mult decât o șosea spectaculoasă. Vechimea drumului care leagă Transilvania de Ţara Românească se măsoară în milenii. De-a lungul timpului, a fost pierdut şi redescoperit de mai multe ori, dar păstorii l-au cunoscut dintotdeauna și l-au străbătut cu turmele lor, în ciuda granițelor trasate de stăpâniri trecătoare. Filmul propune o călătorie pe drumul de care și-au legat numele mai mulți regi, dar și pe sub pământ, pe căile pe care umbla zeul Zamolxis, și prin cer, unde, pe vremea uriașilor, s-au petrecut întâmplări care au dat numele munților și văilor. Într-o transpunere cinematografică de excepție, fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile trec dincolo de fapte și date istorice, evocând însuși spiritul locului.

filmul transalpina – drumul regilor va fi difuzat la tvr
Dumitru Budrala

Povestea unui drum ancestral al păstorilor, pe care au pășit regi și zei deopotrivă, transpusă într-o experiență cinematografică de excepție, filmul Transalpina – Drumul Regilor va fi difuzat de TVR HD, duminică, 21 aprilie, la ora 21:25.

Ultima oră

Comentariul meu