Un proverb amerindian spune că înainte să mănânci să îți faci timp să mulțumești mâncării. Poate suna comic, dar exponatele prezente în cadrul acestei expoziții temporare vă vor convinge că această zicală este justificată atunci când guști carne de armadilo, porc spinos, crocodil sau liliac.
Sunteți adeptul entomofagiei (consumați insecte) sau ați soarbe o supă făcută din sânge de rață?
În lume există tradiții culinare care, pentru unii dintre noi, sunt inimaginabile. Vă invităm să vizitați expoziția noastră și să descoperiți aceste ”ingrediente” inedite, exponate din cadrul colecțiilor Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu. Câți dintre noi nu și-ar dori să poată savura fructe proaspete exotice precum fructe de palmier, semințe de paharul-maimuței, fructe de baobab și nu numai. Se spune că foamea este cea care face bucatele bune dar gastronomia este o artă.
În 2019, Sibiu a devenit Regiune Gastronomica Europeană. Cu ocazia vernisajului domnul Conf. Dr. Farm. Ladislau Rosenberg va susține o prelegere având ca temă Plante culinare sănătoase ale gastronomiei transilvănene. Prelegerea va fi urmată de prezentarea bucatelor realizate în ”cea mai mică și performantă bucătărie din lume”.
Vernisajul are loc vineri, 19 aprilie, începând cu ora 13, la Muzeul de Istorie Naturală, în Sala Multimedia. Expoziția este deschisă până în luna septembrie.