benzinarul sibian ioan moldovan a fost dat în urmărire după ce a fugit din țară

Ioan Ovidiu Moldovan, administrator al SC Benzoil a fost dat în urmărire, miercuri, de autorități, după ce în urmă cu trei zile a fugit din țară.

Sibianul era condamnat la șapte ani de închisoare, pentru complicitate la evaziune fiscală și constituire de grup infracțional organizat, fiind judecat în dosarul „motorina”.

Patronul de la Ana Oil s-a predat
Judecat în același dosar, sibianul Pavel Ghișe, patronul Ana Oil, s-a predat luni. Acesta va sta după gratii nu mai puțin de șapte ani, fiind judecat în același dosar.

Moldovan și Ghișe – prejudiciu la stat de 56 milioane de euro
Ovidiu Ioan Moldovan şi Pavel Dumitru Ghişe au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale aferente unor tranzacţii cu aproximativ at în contabilitate şi în declaraţiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achiziţii de ţiţei şi au omis înregistrarea operaţiunilor de comercializare a motorinei, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 lei (aproximativ 56 milioane euro).

Grup organizat, sprijinit de fostul șef ANAF
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2011 – 2012, Radu şi Diana Nemeş, George Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Mihai Buliga, Andrei Florin Jugănaru, Dumitru Preda, Ovidiu Ioan Moldovan şi Pavel Dumitru Ghişe au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparenţa unor produse petroliere inferioare.
Grupul ar fi fost sprijinit, în diferite modalităţi, de Sorin Blejnar, fost șef ANAF, de fostul său şef de cabinet Codruţ Alexandru Marta, de Viorel Comăniţă şi de Florin Secăreanu, care reprezentau „palierul de protecţie”, precum şi de Mariana Vrînceanu, Nicolae Belba, Lucian Ionescu, „care se aflau în subordinea celorlalţi membri şi executau dispoziţiile acestora, cunoscând scopul urmărit”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Ultima oră

Comentariul meu