video preşedinta cj: regiunea gastronomică sibiu nu înseamnă doar bulz şi carne de oaie, ci şi pizza

De patru luni de zile suntem Regiune Gastronomică Europeană. Asta nu înseamnă că îi invităm pe turiştii care ajung în judeţul Sibiu să mănânce doar bulz şi carne de oaie. Pizza, celebra mâncare italienească, face şi ea parte din oferta sibiană din cadrul Regiunii Gastronomice Europene, potrivit preşedintei Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

Pizza ca la Sibiu pentru Regiunea Gastronomică Europeană

Binecunoscuta pizza chiar dacă nu este un preparat tradiţional ardelenesc face parte din oferta noastră culinară pentru turiştii care ne vizitează, atraşi fiind de denumirea pe care o purtăm în 2019, de Regiune Gastronomică Europeană, crede preşedinta CJ, Daniela Cîmpean. „Regiunea Gastronomică Sibiu nu înseamnă doar bulz şi carne de oaie, Regiunea Gastronomică Sibiu înseamnă tot ce poate să găsească cel care vine în Sibiu. Dacă în Sibiu şi vrea să mănânce pizza, poate să mănânce pizza în judeţul Sibiu. Nu promovăm pizza în Sibiu, arătăm că în Sibiu se mănâncă şi pizza. Trebuie să ne gândim. Este partea de tradiţie culinară, inclusiv gastronomia se adaptează schimbărilor în societate. Regiunea Gastronomică Europeană Sibiu nu înseamnă numai tradiţii culinare. Regiunea Gastronomică Sibiu înseamnă tradiţii culinare, mâncare reinterpretată şi reţete care corespund şi celor care nu apreciază doare reţetele tradiţionale”, a explicat Daniela Cîmpean, astăzi, într-o conferinţă de presă.video preşedinta cj: regiunea gastronomică sibiu nu înseamnă doar bulz şi carne de oaie, ci şi pizza

Toate evenimentele legate de mâncare „mănâncă” în acest an, un milion de lei din bugetul judeţului, dublu faţă de 2018

Preşedinta CJ Sibiu a anunţat că în acest an se va cheltui un milion de lei din bugetul judeţului, dublu faţă de anul trecut, pentru evenimentele gastronomice care vor figura pe Agenda comunităţii.

Ultima oră

Comentariul meu