seria huawei p20, cea mai de succes din istoria companiei chineze. va depăși p30 succesul gamei anterioare?

De la lansarea telefonului Huawei P20 Pro, producătorul chinez a devenit cu adevărat unul din liderii mondiali pe piața de smartphone-uri și unul de luat în seamă. Calitatea seriei P20 (nu că seriile anterioare duceau lipsă de calitate) a făcut din Huawei un rival demn pentru giganții Samsung și Apple. Iar apariția seriei Huawei P30 se anunță un alt uriaș succes pentru compania chineză. Mai ales telefonul Huawei P30 Pro, care a revoluționat, efectiv, lumea camerelor foto a telefoanelor mobile. Camerele foto Huawei sunt deja comparabile cu cele ale Google Pixel, ecranele telefoanelor lor sunt comparabile cu cele ale Samsung, iar procesoarele se bat de la egal la egal cu cele ale Apple.

Noul Huawei P30 presupune un nou salt uriaș al Huawei în tentativa sa ambițioasă de a deveni primul fabricant mondial de telefoane mobile. Compania chineză a făcut pași importanți în ultimii ani în această direcție, iar noua serie P30 este o dovadă în plus în acest sens.

În urmă cu șapte ani, la Mobile World Congress, Huawei a vorbit pentru prima dată de dezvoltarea noilor sale procesoare. În acel moment se numeau HiSilicon, dar ulterior au devenit cunoscute sub numele Kirin. În acea perioadă părea o nebunie să o iei de la zero pentru a concura cu giganții Qualcomm sau Texas Instruments, într-un domeniu atât de sensibil.

În acea perioadă, Huawei era puțin cunoscut în Europa și în general fabrica smartphone-uri pentru alte companii. Chiar dacă erau oameni care probabil foloseau telefoane Huawei în acea perioadă, aproape sigur nu știau că au un Huawei. În 2012 a început însă ascensiunea brandului chinezesc, cu apariția gamei Ascend, iar, după un an, cu Ascend P6. Și așa ajungem în 2019, cu un Huawei mai puternic decât niciodată și cu o mare bază de fani la nivel mondial. Lansarea modelelor P30 și P30 Pro a fost un nou succes al companiei chineze. Anul trecut, Huawei a exportat mai multe telefoane decât niciodată. Compania a devenit al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Samsung, cu peste 200 de milioane de unități vândute în 2018.

Doar în 2018, conform propriilor date, Huawei a vândut peste 16 milioane de unități Huawei P20 și Huawei P20 Pro. Iar seria Huawei Mate 20 a vândut și ea peste 5 milioane de unități. Iar ambițiile chinezilor nu se opresc aici, aceștia dorind să depășească, cu Huawei P30, vânzările seriei P20.

Ultima oră

Comentariul meu