foto ministrul de stat german pentru cultură și media, în vizită la sibiu

Ministrul de Stat german pentru Cultură și Media, Monika Grütters, a fost luni la Sibiu, în vizită la Primărie, acolo unde au avut loc discuții despre multiculturalitatea orașului.

Ministrul a fost însoțit de o delegație formată din Bernd Fabritius, însărcinat federal pentru imigranți și minorități naționale, Ovidiu Ganț, reprezentantul minorității germane în Parlamentul României, Hans Tischler, Consulul Germaniei la Sibiu și doi membri din cabinetul Ministrului german.

Discuțiile s-au axat pe multiculturalitatea Sibiului, un exemplu de conviețuire pașnică în diversitatea etniilor și cultelor, realitate pe care orașul și-a clădit caracterul unic. Primarul Astrid Fodor a prezentat agenda de evenimente a orașului, diversă prin artele spectacolului reprezentate, dar și prin expresia culturii minorităților.

De asemenea, a fost scos în evidență rolul important al culturii în Sibiu, aceasta fiind unul dintre motoarele de dezvoltare ale orașului începând cu anul 2007 când Sibiul a purtat titlul de Capitală Culturală Europeană.

În acest context s-a vorbit și despre învățământul în limba germană, una dintre modalitățile de conservare a culturii minorității germane în Sibiu.
Printre subiectele discutate a fost Summitul european care va avea loc în Sibiu în 9 mai, unul dintre cele mai importante evenimente din istoria orașului.

Ultima oră

Comentariul meu