louis vuitton donează 200 de milioane de euro pentru notre dame - francezii au două fabrici și în sibiu

300 de milioane de euro este suma promisă de doi miliardari francezi pentru refacerea catedralei Notre- Dame distrusă de un incendiu la începutul săptămânii. Cei doi sunt directorii Gucci, Yves Saint Laurent și Lous Vuitton. Grupul Louis Vuitton deține două fabrici la Cisnădie și Avrig.

Miliardarul francez Francois-Henri Pinault, soţul actriţei Salma Hayek, a promis 100 de milioane de euro pentru a ajuta la reconstruirea Catedralei Notre Dame din Paris, după ce incendiul devastator care a cuprins monumentul a distrus acoperişul, potrivit Daily Mail.

Omul de afaceri francez Francois-Henri Pinault a făcut anunțul la doar câteva ore după incendiul imens care a avut loc ieri în inima Parisului.

Pinault, care s-a căsătorit cu actrița mexicano-americană Salma Hayek în 2009, este director executiv al companiei Kering, care deține mărci precum Gucci și Yves Saint Laurent.

Anunţul miliardarului a venit după ce președintele francez vizibil emoțional, Emmanuel Macron, a vorbit în fața catedralei gotice și a declarat că o campanie națională de strângere de fonduri pentru restaurarea catedralei Notre Dame va fi lansată marți, în timp ce a făcut un apel la „cele mai mari talente” din lume pentru a ajuta la refacerea monumentului.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Catedrala a fost supusă unor lucrări intense de restaurare, despre care serviciul de pompieri a spus că ar putea avea legătură cu cauzele producerii incendiului.

Procurorii francezi au declarat că este tratat ca un incendiu „involuntar”, indicând faptul că un act criminal a fost exclus acum.

Un alt miliardat francez a promis că va dona suma de 200 de milioane de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame. Este vorba despre Bernard Arnault, directorul conglomeratului de bunuri de lux Louis Vuitton Moet Hennessy LVMH, se arată într-un comunicat emis în numele lui Arnault.

„Familia Arnault și grupul LVMH ar dori să-și arate solidaritatea în această perioadă a tragediei naționale și se alătură pentru a reconstrui această catedrală extraordinară, simbol al Franței, a patrimoniului ei și a unității franceze”, potrivit comunicatului.

Ultima oră

Comentariul meu