foto - primele imagini din catedrala notre dame după incendiul devastator de peste 12 ore

Mass media din Franţa a publicat marți dimineață primele imagini din interiorul Catedralei Notre Dame din Paris, mistuită luni seară de un incendiu devastator.

Primele imagini din interiorul catedralei, surprinse în timpul incendiului, dovedesc amploarea dezastrului, anunță observator.tv. Specialiştii spun că reconstrucţia va dura ani de zile sau chiar decenii.
Incendiul care a devastat Catedrala Notre Dame din Paris este „sub control”, au anunţat, marți dimineaţă, pompierii din Paris, după mai multe ore de lupte cu flăcările.foto - primele imagini din catedrala notre dame după incendiul devastator de peste 12 ore„Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins”, a explicat locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.

VEDEȚI AICI IMAGINI VIDEO LIVE DE LA NOTRE DAME

Primarul Parisului: „E mai puţin teribil decât m-am temut!”
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, citată de Le Monde, a declarat că există o gaură uriașă la nivelul boltei, în dreptul locului unde a fost turla care a căzut și care s-a prăbușit peste naos, dar altarul și crucea lui sunt întregi. „E mai puțin teribil decât m-am temut”, a declarat Anne Hidalgo.foto - primele imagini din catedrala notre dame după incendiul devastator de peste 12 ore

Structura catedralei Notre Dame, salvată în totalitate
Un oficial important al pompierilor din Paris a declarat, luni seară, pentru AFP, că structura de rezistenţă a catedralei Notre Dame a fost “salvată şi conservată” în urma incendiului devastator.
“Putem considera că cele două turnuri ale clopotniţei nordice de la Notre Dame au fost salvate.foto - primele imagini din catedrala notre dame după incendiul devastator de peste 12 ore
Structura a fost salvată în totalitate. Pompierii vor continua să lucreze toată noaptea pentru salvarea operelor de artă”, a declarat Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii de pompieri din Paris pentru BFMTV.
La rândul său, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Laurent Nuñez, a precizat că incendiul a scăzut în intensitate. “Focul a scăzut în intensitate. Trebuie să rămânem prudenţi“, a scris Laurent Nuñez pe Twitter.

Ultima oră

Comentariul meu