FOTO Atenție la căpușe! 13 sibieni au ajuns până acum la spital

Sezonul mușcăturilor de căpușe a început. Deja 13 pacienți au ajuns la Urgența Spitalului Clinic Județean Sibiu, unde au fost consultați de medici. Nimeni nu a necesitat internare în spital, toți au plecat acasă cu recomandări medicale, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului sibian, Decebal Todăriță.

Căpuşele se extrag la medic 

Specialiştii atrag atenţia persoanelor înţepate de căpuşe cã, pentru prevenirea apariţiei unor complicaţii, acestea nu se rup, ci se extrag din locul în care au pătruns. În 2018 peste 2.000 de pacienţi înţepaţi de căpuşe s-au prezentat la spitalele din tot judeţul. Cel mai mare pericol al înţepăturii de căpuşe poate fi boala Lyme, potrivit medicilor.

Cum să te protejezi de căpușe

Odată cu încălzirea vremii, activitatea căpuşelor se intensifică, crescând pericolul pentru boala Lyme. Ca în fiecare an, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu pune la dispoziție o serie de sfaturi utile pentru populaţie şi lucrătorii în aer liber de aplicare corectă a măsurilor de prevenire a înţepăturilor de căpuşe. Principalele măsuri de protecţie împotriva înţepăturilor de căpuşe sunt: utilizarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată la ieşirile în spaţii verzi, aplicarea de repelenţi, atât pe piele, cât şi pe haine, analizarea cu atenţie a corpului la întoarcerea din natură şi îndepărtarea imediată a căpuşelor ataşate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgenţe.

 

Ultima oră

Comentariul meu