Procesul lui Dragnea s-a amânat până în 20 mai
Foto: Arhivă Mediafax

Judecătorii au admis cererea avocaților lui Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță, și au amânat procesul, fiind stabilit un nou termen, și anume pe data de 20 mai, la ora 11:00.

„Completul de 5 judecători a hotărât admiterea cererilor de amânare ca aceștia să-și pregătească apărarea”, a spus președintele completului după deliberări, subliniind că termenul de 20 mai ar putea fi ultimul.

Magistrații au admis, astfel, cererile avocaților de amâna procesul.

„Cerere de amânare a judecății. De constatare a încheierii cercetării judecătorești după pronunțarea conflictului constituțional. Noi considerăm că unul din motivele noastre de apel aproape identic face obiectul acestei cereri, a unui conflict juridic de natură constituțională. Această cerere pe rolul CCR poate avea caracter de chestiune prealabilă. Considerăm că e normal să se aștepte soluționarea acestui conflict. (…) Dacă instanța rămâne în pronunțare anterior CCR, nu ar mai exista un remediu procesual dacă s-ar constata compunerea nelegală. (…) Să nu constatați încheiată cercetarea judecătorească și să amânați”, a cerut în instanță Adrian Toni Neacșu, avocat în dosar.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Scandal la Înalta Curte – Protestatarii și susținătorii lui Dragnea s-au încăierat

La rândul său procurorul s-a opus cererii de amânare.

„Aveți în vedere că doar Dragnea Liviu și Șefu Olguța au invocat nulitatea absolută a completurilor de 3 judecători. Se încearcă tergiversarea cauzei, având în vedere că un membru al completului urmează să se pensioneze”, a spus procurorul.

În replică, apărarea lui Dragnea a spus: „Doamna procuror să își ceară scuze, pentru că noi nu urmărim să tergiversăm cauza ca un magistrat să se pensioneze. Îmi pare rău că face aceste declarații”.

sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu