fără miei în târguri înainte de paște la sibiu. de unde puteți totuși cumpăra

Isteria pestei porcine se resimte încă. De anul trecut au fost interzise târgurile de animale, iar restricția se menține și acum, înaintea Paștilor. Asta înseamnă că la Sibiu mieii nu vor putea fi cumpărați decât din Piața Cibin, de la vânzători autorizați.

Din cauza epidemiei de pestă porcină izbucnită anul trecut au fost interzise târgurile de animale, tocmai pentru a preveni răspândirea bolii. Chiar dacă de ceva vreme nu s-a mai auzit despre vreun animal bolnav, restricția nu a fost ridicată. Asta înseamnă că cei care erau obișnuiți să își aleagă mielul de Paști cât încă mai trăia, nu o mai pot face.

”Crescătorii de miei au la dispoziție trei abatoare autorizate unde își pot tăia animalele- la Cârțișoara, Târnava și Bungrad, și este posibil să mai autorizăm unul la Mohu. De aici carnea pleacă în mașini frigorifice specioale către centrele unde se vinde. Este exclus ca mieii să se mai vândă în târguri”, spune Ștefan Țichindelean, directorul DSV Sibiu.

Ar fi existat totuși o posibilitate ca cei care își doresc un miel de Paște să îl aleagă direct de la crescător. ”Noi am trimis o informare către toate unitățile administrativ teritoriale pentru autorizarea temporară a unor puncte de tăiere. Noi am fi asigurat asistența medicală și analizele necesare. Asta ar fi însemnat că omul ar fi venit, și-ar fi ales mielul în viu, animalul ar fi fost tăiat în acel abator și omul ar fi plecat acasă cu carnea. Dar, nimeni nu  a cerut o astfel de autorizare”, spune Ștefan Țichindelean.

Așa că singurele puncte de unde poate fi cumpărată carne de miel sunt supermarket-urile, carmangeriile și Piața Cibin, locul preferat de sibieni. Aici carnea de miel se va pune în vânzare din 18 aprilie de către 26 de vânzători autorizați. Hala are 28 de locuri disponibile, astfel că ar mai fi loc pentru cei interesați.

 

Ultima oră

Comentariul meu