prima misiune spațială finanțată exclusiv din donații a ratat aselenizarea - video

Prima misiune spațială privată către lună nu a reușit să aterizeze. Dacă totul ar fi decurs conform planului, nava spațială israeliană Bereshit, a SpaceIL ar fi aterizat pe Lună între 22-23 ora României.
Modulul israelian fără echipaj Bereshit (Genesis) a reușit cu succes să intre in orbita lunară în urmă cu o săptămână și ar fi trebuit să aterizeze în această seară. O defecțiune a impiedicat însă aselenizarea, dar fiind o inițiativă privată, zborul este considerat o reusită. Nava fără echipaj, cu o greutate de 585 de kilograme si in jur de 1,5 metri a fost lansata în 22 februarie, fiind prima misiune spațială israeliană, primul zbor spațial finanțat doar din donații, având un scop educativ. Sonda a fost lansată cu ajutorul unei rachete Falcon 9, furnizată de compania privată SpaceX a lui Elon Musk.

YouTube video

Modulul a purtat cu el și o capsulă a timpului, cu arhive digitale de dimensiunea unei monede, care inclede o Tora, primele cinci carti ale Bibliei, desene realizate de scolari israelieni, o copie a imnului national israelian si un steag

Ultima oră

Comentariul meu