aplicație pentru programul casa verde lansată de green seiro, specialiștii în panouri solare - totul merge mai repede

Noua ediție a Programului Casa Verde a fost aprobată, dar încă nu a fost lansată oficial. Cei care își doresc montarea de panouri fotovoltaice sau solare însă pot pregăti actele necesare pentru a nu nu pierde start-ul din cauza birocrației. Cei de la Green Seiro Sibiu au pus la punct o aplicație prin care formularele pot fi completate on-line, scutind astfel drumul până la reprezentanță și timpul petrecut acolo.

Aplicație utilă

Green Seiro, firma din Sibiu specializată în montarea panourilor fotovoltaice și solare, a depus dosarul pentru autorizare în cadrul programului Casa Verde. Nicio firmă nu a primit încă vreun răspuns în cadrul programului Casa Verde, dar interes și întrebări există în ceea ce privește finanțarea.

Astfel, specialiștii Green Seiro au dezvoltat o aplicație on-line care scurtează mult din drumul actelor de la client la reprezentanță. Pe www.solar24.ro se poate completa cererea de finanțare care va ajunge apoi la cei de la Green Seiro, care la rândul lor o vor depune la Agenția Fondului de Mediu.

”Chiar dacă programul Casa Verde a fost aprobat, nu a fost lansat încă. Cererea este însă foarte mare și primim foarte multe telefoane despre cum se pot accesa fondurile. În primul rând trebuie completată cererea de finanțare pe care noi o depunem. Vin foarte mulți clienți cu cererile completate de mână, pe care noi trebuia apoi să le introducem în sistem. Așa că am pus la punct www.solar24.ro, unde clientul intră, completează formularul, și gata. Scutim astfel drumul până la noi, timpul petrecut aici și munca angajaților de a introduce datele în sistem”, spune Paul Varga, manager Green Seiro.

aplicație pentru programul casa verde lansată de green seiro, specialiștii în panouri solare - totul merge mai repede

Acte necesare
Formularul va trebui completat cu CF-ul locuinței pentru care se cere finanțarea. De asemena, clientul trebuie să aibă la îndemână
-cartea de identitate
-Certificat de atestare fiscala privind datoriile la Bugetul de stat (Se obtine de la ANAF (finante)
– Certificat de atestare fiscala privind datoriile la Bugetul local care se obtine de la primarie (in cazul in care adresa de domiciliu este diferita de cea unde se va implementa proiectul, va fi nevoie de un certificat emis de primaria de pe raza careia face parte)
– cea mai rcenta factură de gaz sau curent, în funcție de panourile pe care le dorește.

Actele vor trebui încărcate în formular, deci este nevoie de ele scanate.

aplicație pentru programul casa verde lansată de green seiro, specialiștii în panouri solare - totul merge mai repede

Finanțarea
Statul are o limită de finanțate de 20.000 de euro, sumă ce ar putea reprezenta până la 90% din valoarea investiției. ”Asta înseamnă că dacă un client optează pentru un sistem care costă 40.000 euro, finanțarea din partea statului nu mai este de 90% ci de 50% DOAR în cazul în care i se alocă beneficiarului suma maxima de 20.000 RON”, explică Paul Varga.

Cât despre sistemele finanțate de stat prin programul Casa Verde, se finanțează doar sistemele On Grid – cu injecție în rețea, care nu au în componența lor acumulatori. ”Asta înseamnă că clientul poate opta pentru acumulatori, care nu reprezinta o cheltuială eligibilă în cadrul programului, cu condiția ca majoritatea energiei produse în surplus să fie în continuare livrată în rețea iar bancul de acumulatori să fie pe post de rezervă pentru situații de urgență”, spune Paul Varga.

Ultima oră

Comentariul meu