educatoare acuzate că sedează copiii ca să stea liniștiți
foto: arhivă

Două educatoare de la o creșă din Gorj sunt acuzate de mama unei fetițe că ar fi sedat-o ca să adoarmă. situația este negată de toi cei din creșă, dar situația se va lămuri în urma analizelor făcute fetiței. Până atunci s-a deschis un dosar penal, scrie digi24.ro

Situația revoltătoare a fost semnalată la singura creșă din orașul Bumbești-Jiu. Mama unei fetițe în vârstă de 2 ani și 3 luni s-a speriat după ce micuța avea stări de somnolență inexplicabile deși dormea ore bune la creșă. Chiar o angajată i-ar fi spus că educatoarele obișnuiesc să le dea copiilor un sirop care să-i adoarmă. Este vorba de Romergan, medicament care se eliberează numai cu rețetă și este folosit ca sedativ.

Femeia a depus plângere împotriva a două educatoare și a mers cu fata la analize. Rezultatele vor veni de la Institutul Mina Minovici abia peste o lună.

Între timp, la creșă, anchetatorii fac cercetări într-un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Anchete vor mai fi demarate de astăzi și de Primăria Orașului Bumbești-Jiu și de Inspectoratul Școlar Gorj.

Până acum, atât educatoarele cât și asistentele medicale au negat acuzațiile. La creșă, sunt înscriși 15 copii.

Ultima oră

Comentariul meu