acuzații aduse ministrului trif ”a întors spatele proiectului bâlea”
Foto Arhivă

Dezvoltarea unui domeniu schiabil la Bâlea nu a depășit stadiul discuțiilor și controverselor. Contrele încă se aruncă din tabăra ministrului turismului Bogdan Trif în cea a lui Lucian Dumitra, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bîlea-Capra și invers. De această dată minsitrul Trif a susținut într-o conferință de presă, la care a fost prezent și ministrul dezvoltării, Vasile- Daniel Suciu, că Asociația se face vinovată de faptul că lucrurile nu avansează la proiectul Bâlea și că de la minister se împinge căruța în acest sens.

În replică, Lucian Dumitra  spune că de fapt ministrul și ministerul turismului sunt cei care pun bețe în roate.

”În conferința de presă din data de 5 aprilie 2019, domnul ministru al Turismului, Bogdan Trif, spune că împinge căruța în vederea implementării proiectului care propune realizarea unui domeniu schiabil în masivul Făgăraș, întrucat Asociația este de vină că nu a depus studiul de fezabilitate necesar în vederea finanțării acestuia.

Nimic mai adevărat, efortul financiar în vederea intocmirii studiului de fezabilitate necesar finanțării de la bugetul de stat conform HG 558/2017 nu este posibil dacă ne raportăm la bugetele pe care le au, la ora actuală, membrii asociați ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bîlea-Capra.

Ce omite insă domnul ministru este demn de un film stiințifico-fantastic! De anul trecut, din 19 februarie 2018, a intors spatele la solicitarea Asociației de a sprijini demersurile care făceau eligibil proiectul nr. 1 de interes national.

Aducem la cunostintă si pe această cale cetățenilor, inclusiv ,,ministrului-căruțaș”, că Ministerul Turismului poate oferi sprijin pentru implementarea unor astfel de initiative prin mecanismele care le deține.

Domnule ministru, este atributul GUVERNULUI în nominalizarea proiectului ca proiect strategic care se implementează prin parteneriatul public privat.

Referitor la sugestia domnului vice-premier Daniel Vasile Suciu de a găsi sprijin la Consiliul Județean Sibiu în vederea susținerii implementării proiectului, am solicitat public, în scris, în 2017 doamnei președinte Daniela Cîmpean o dezbatere publică în acest sens. Rezultatul a fost unul singur, la rectificarea bugetară a retras alocația pentru proiect. Doamna președinte, in cazul în care doriți să sprijiniți acest proiect, așa cum ați promis în campanie, acceptați dezbaterea publică la care v-am invitat!”, este replica lui Lucian Dumitra, președinte Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bîlea-Capra.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu