„băieți de cartier”, proiectat la astra film cinema

Poate doar presiunea părinților îi mai face să se gandească la viitor pe băieții de cartier din filmul Jelenei Maksimović, pentru care maturitatea și integrarea în lumea adultă se apropie și devin problematice. Cum îsi petrec timpul tinerii sârbi aflați în pragul maturității rămâne de văzut joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Taurunum este numele echipei locale de fotbal și denumirea latină a orășelului Zemun, o localitate lângă Belgrad, spațiul redat în documentar.

Camera regizorului urmărește un grup de adolescenți din Zemun. Cum examenele maturității bat la ușă, ei savureză la maxim libertatea ultimelor zile de vară. Ușor dezorientați în ce privește viitorul lor ca adulți, copiii își petrec timpul în spații abandonate, conduc motociclete sau organizează petreceri. Incertitudinea viitorului nu pare să-I pună pe gânduri, aspect care îi îngrijorează pe părinții lor.

Documentarul Taurunum boy aruncă o privire relaxată înspre rutina fără griji a tinerilor, pe ritmuri locale de pop-folk și hip-hop, conturează libertatea absolută pe care doar perioada adolescenței o poate defini și va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Taurunum Boy, regia Jelena Maksimović, Dušan Grubin,Serbia, 2018,70 min.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0269.202.430

Ultima oră

Comentariul meu