Paștele este sărbătorit în familie, dar aceasta poate să călătorească oriunde în lume pentru a celebra cel mai important moment al primăverii pentru creștini.
La Praga, târgurile de Paști din Piața Orașului Vechi (Starometske nam.) sau din Piața Vaclav (Vaclavske nam.) sunt punctele centrale ale sărbătorii. Târgurile de vechituri și mâncarea tradițională, ca și ouăle pictate manual oferă un aer familiar festivităților din capitala Cehiei.
Primăvara este considerată unul dintre momentele cele mai potrivite pentru a vizita Roma. Cum Vaticanul este în centrul orașului, capitala Italiei este căutată deopotrivă de turiști și de pelerini pentru a petrece un Paște de neuitat. În oraș sunt organizate mai multe procesiuni tradiționale care străbat străzile în această perioadă, cum ar fi purtarea statuii lui Iisus sau a celei care o reprezintă pe Fecioara Maria. Practic, cel mai bun argument pentru vizitarea Romei în perioada Paștelui este vremea.
În Corsica, insula mediteraneană franceză amplasată în apropierea peninsulei Italice, sunt tradiții neobișnuite pentru această perioadă. În Vinerea Mare, procesiunea purtării lanțurilor, simbolizând patimile cristice (sau „U catenaccciu”), este manifestarea cea mai spectaculoasă din Sartene, în sudul insulei. Penitentul poartă lanțuri care cântăresc 17 kilograme și o cruce uriașă, din lemn de stejar, pe un traseu care acoperă aproape doi kilometri din oraș. Obiceiul își are originile în secolul al XIII-lea și misterul care înconjoară identitatea penitentului s-a păstrat și azi, numele real al celui ales să oficieze ritualul fiind cunoscut numai de preot. În Cargese, fosta colonie grecească din antichitate, Paștele oferă ocazia unei procesiuni comune în care credincioșii ortodocși care țin de parohia Sf. Spiridon și cei catolici, de la Sf. Antoine de Cargese, străbat împreună orașul. Bogăția obiceiurilor corsicane este reprezentată și de „la Granitula”, procesiunea care urmează un drum în formă de spirală în curtea bisericii și în împrejurimi.
În Spania, la Sevilla, Săptămâna Mare (Semana Santa) este una dintre cele mai mari sărbători religioase din țară. Participanții la procesiuni poartă robe tradiționale și coifuri conice care le acoperă fețele pentru a le oferi celor care se căiesc ocazia de a rămâne anonimi în timp ce participă la ritual.
În Japonia, Paștele nu are cine știe ce sens religios. Dar asta nu înseamnă că nu este marcat. Festivaluri și ieșiri în natură pentru a celebra mugurii de primăvară sunt organizate în tot arhipelagul. Propriu-zis, Paștele este la Tokio, sărbătoarea Disneyland-ului local care se pregătește cu ouă cu surprize și mâncăruri de sezon.
Primăvara și Paștele sunt sărbătorite concomitent și la Colmar, în Franța. Localitatea alsaciană se laudă cu două târguri de Paști în inima orașului și cu un festival dedicat primăverii, de pe 4 până pe 22 aprilie, în 2019