Măsuri speciale pentru Summit-ul UE – Polițiști din țară aduși la Sibiu. Vor fi închise mai multe străzi

Summit-ul din data de nouă mai va beneficia de condiții de siguranță fără precedent. Forțele de ordine vor fi întărite cu polițiști din țară. Șeful IPJ Sibiu spune că în ziua respectivă, între anumite ore, vor fi închise mai multe străzi.

Forțele de ordine care vor asigura securitatea în perioada Summit-ului de la Sibiu vor fi suplimentate. Accesul turiștilor nu va fi interzis, traficul va fi restricționat, iar numărul polițiștilor chemați din țară „fluctuează”, Sibiul fiind un oraș în care se produce o infracțiune la 4 zile.
Tiberiu Ivancea, șeful Poliției Sibiu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Prefectura Sibiu, că nu sunt probleme în ceea ce privește infracționalitatea în oraș, dar în contextul Summit-ului din 9 mai au fost solicitați polițiști din țară care să intre în dispozitivul de la Sibiu.
„În contextul Summit-ului trebuie spus că nu sunt probleme pe partea de infracționalitate. În ceea ce privește măsurile, noi încercăm să luăm toate măsurile necesare pentru asigurarea evenimentului în bune condiții. Am solicitat și vor veni și oameni din țară în sprijin, pentru că Sibiul este un oraș mic, înghesuit, vor fi foarte multe delegații și nu sunt prea multe trasee. În acest context trebuie să ne luăm niște măsuri speciale, pentru asigurarea fluenței circulației în special”, a spus Ivancea.
Întrebat despre numărul de polițiști care vor veni în sprijin, de Summit, la Sibiu, Ivancea a răspuns că nu s-a pus că acesta „fluctuează”.
„Acum sunt suficiente forțe pentru a ne putea desfășura activitatea în bune condiții. De suplimentat nu pot să avansez o cifră pentru că fluctuează. De la o săptămână la alta se modifică. Vor fi atâtea cât va fi nevoie”, a mai spus Tiberiu Ivancea.

Se închid temporar mai multe artere
Șeful Poliției Sibiu a afirmat că, în 9 mai, pe anumite intervale orare și pe anumite porțiuni, vor fi închise artere.
„Este normal (să fie închis traficul rutier – n.r.). Este vorba, în special, de zona centrală, pe culoarele de deplasare. Din ce știu până în acest moment, nu va fi restricționat accesul turiștilor. Accesul mașinilor în Piața Mare nu este permis nici acum”, a afirmat șeful Poliției Sibiu.
Tiberiu Ivancea a declarat, de asemenea, că Sibiul este un oraș sigur, în care, statistic, se întâmplă o infracțiune la patru zile. Potrivit acestuia, anul trecut singurele infracțiuni majore au fost două crime, care au avut la bază conflicte spontane și unde autorii au fost prinși și reținuți în scurt timp.
Nu mai puțin de 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti vor fi printre participanţii de la Summitul care va avea loc la Sibiu, în 9 mai 2019.

Ultima oră

Comentariul meu